Zdravko Čolić: Ja pripadam ovom gradu, Sarajevo je moje

S. H.
Zdravko Čolić: Ja pripadam ovom gradu, Sarajevo je moje
Jedan od najpopularnijih pjevača u regionu Zdravko Čolić Čola odvest će Sarajlije u novu 2018. godinu ispred Vječne vatre.

"Već prije nekoliko mjeseci sam došao do informacije da bih mogao nastupiti ovdje. Obzirom da je prošle godine bio Dino Merlin, fantastično je odjeknulo to o dočeku. Tako da je to nešto što je doživljeno kao takvo. Sarajevo nije do sada bilo u takvoj priči, o pompeznom dočeku Nove godine. Kada sam ušao u tu priču, počeo sam da razmišljam o tome", rekao je Čola rekavši kako se raduje dočeku.

"Ja pripadam ovom gradu i radujem se ovom dočeku", rekao je Čola navodeći kako je prihvatio ponudu Sarajeva uprkos brojnim ponudama jer je Sarajevo njegov grad, te je dodao kako je novac tek u trećem planu, jer je za ovaj grad emotivno vezan, nakon čega je uslijedio veliki aplauz prisutnih u sarajevskoj Vijećnici.

Čola je istakao kako su novogodišnji dočeci posebna fešta i kako to nisu klasični solistički koncerti, te je rekao kako se za Novu godinu razlikuje program koji izvode autori.

"Najvažnije je da to bude sretno i berićetno", rekao je Čola.

Čola je najavio da sa njim nastupa i veliki broj muzičara, te da na bini sa njim nastupa i grupa djevojaka.

Na današnjoj press konferenciji na kojoj je najavljen program od tri noći nisu bili prisutni članovi grupe Crvena jabuka koji se nalaze na turneji u Australiji, a koji će nastupati 1. januara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije