Završen 6. Skakavac trail, ovo su pobjednici

0
Radiosarajevo.ba
Završen 6. Skakavac trail, ovo su pobjednici
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Završen 6. Skakavac trail, ovo su pobjednici

Tradicionalna brdska utrka Skakavac trail održana je danas po šesti put, sa strtom u samom srcu Spomenika prirode Skakavac. 

Oko 200 učesnika takmičilo se u četiri discipline. Manfestacija je počela u 8 ati ujutro, startom Maratona, a završila u popodnevnim satima. 

Najduža dionica, maratonska utrka od 42,195 metara, kroz predjele Skakavca, Bukovika, Crepoljskog i Babinog potoka, bila je ujedno i tehnički najzahtjevnija. Nakon 5 sati trčanja po prilično blatnjavom terenu, cilju su se približili najbrži: Nikola Čuić (1), Sanel Uzunović (2) u Neven Cicović (3), dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila Zoe Humel (1), a zatim Maja Urban (2).   

Pas Zigi koji je tražio ljude pod ruševinama u Turskoj se priključuje potrazi za nestalom Dankom (2)

Pas Zigi koji je tražio ljude pod ruševinama u Turskoj se priključuje potrazi za nestalom Dankom (2)

Na polumaratonskoj utrci koja je startala u 10,00 najbrži su bili: Esmir Brodlija (1), Mahir Šabić (2) i Vehid Bilinović (2), dok je poredak žena: Alma Alijagić (1), Josipa Baković (2) i Gabriela Potapowicz (3). 

Skakavac trail okupio rekreativce i ozbiljne brdske trkače

Skakavac trail okupio rekreativce i ozbiljne brdske trkače

Ovogodišnja novost Skakavac Traila je rekreativna utrka na 8 kilometara, na kojoj su slavili: Sergej Vlaški (1), Mensur Brkičević (2) i Faris Mehmedović (3), a u ženskoj konkurenciji Emina Begić (1), Blanka Zahajska (2) i Azra Muftić (3). 

Najsimpatičnija utrka, Kanikros utrka sa psima na 7 kilometara takođe je imala svoje pobjednike. U Ženskoj konkurenciji najbolja je bila Jasna Hadžimehmedović Bekrić (1), a zatim Aida Fehimović (2) i Elma Rovčanin - Ostrogorac (3), dok su u muškoj konkurenciji slavili Karl Wurster (1), Davorin Sekulić (2) i Oliver Jović (3). 

Osim trkačkih sadržaja, ovogodišnji Skakavac trail ponudio je i prateće aktivnosti. Na izložbi umjetničkih slika svoje radove su izložile Tamara Vučinić, Mersiha Šehić i Dragana Seferović-Pilav. Održana je sesija joge, a priređeno je i druženje za trkače i veliki broj navijača.  

Utrka je održana u organizaciji Planinarskog društva Skakavac. 

Završen 6. Skakavac trail, ovo su pobjednici
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba: Završen 6. Skakavac trail, ovo su pobjednici

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije