Zavirite u 'Kreativni dućan': Radovi domaćica i penzionerki

H. A.
Zavirite u 'Kreativni dućan': Radovi domaćica i penzionerki
Obećavamo, kada zavirite u ovaj dućan, nećete ostati ravnodušni!

Zove se "Kreativini dućan" a iza njegovih vrata stoji grupa žena.  Skupile su se domaćice, penzionerke, samohrane majke... i odlučile da svoju kreativnost podijele sa svojim sugrađanima. 

"Počele smo izlagati 27. maja u ovoj godini, a do sada smo već imali 13 izložbi. Naše radove Sarajlije i Sarajke mogu pogledati u Međunarodnom centru za mlade Grbavica.

U 'Kreativnom dućanu' mnogo je članica, a među njima i Terezia Begić, koja radi divnu keramiku, penzionirana učiteljica. Zatim, Biserka Matijić koja radi unikatni nakit, Emina Ablaković magistrica poljoprivrede nezaposlena, također radi nakit, kao i samohrana majka, Azra Kaljanac...", ističe Edita Vražalica, također dio 'Kreativnog dućana'.

Na njihovim stolovima možete pronaći unikatni nakit, predmete u decoupage tehnici, slike na aluminijskoj foliji, keramiku, torbe...

"Nažalost, danas se slabo cijeni ručni rad.  No, uvijek nas obraduje kad neku kupi naše radove. To nam je vjetar u leđa da idemo dalje", poručuje Vražalica iz Kreativnog dućana".

Uživajte u fotogaleriji, te proberite nešto za sebe!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije