Razlog zašto je dobro biti u Sarajevu naredne sedmice

Radiosarajevo.ba
Razlog zašto je dobro biti u Sarajevu naredne sedmice
Foto: Pixabay / Jorgovan
Znate li da je naučno dokazano da čitanje knjiga blagotvorno utječe na mentalno zdravlje: poboljšava inteligenciju, koncentraciju, pamćenje, kreativnost, samopouzdanje, te proširuje vokabular.

Razlozi za čitanje knjiga pogotovo dolaze do izražaja u današnje vrijeme kada smo zasićeni kratkim porukama s društvenih mreža. Zato vam od srca preporučujemo da svoj pametni telefon zamijenite knjigom

A da biste odabrali prave naslove - pobrinuo se Buybook, izdavačka kuća i popularna knjižara koji organiziraju Bookstan - prvi međunarodni festival književnosti u Sarajevu.  

Bookstan se odvija pod sloganom "No East - No West" a dešavat će se na prostoru Radićeve ulice, knjižare Buybook i Akademije likovnih umjetnosti o 25. do 28. jula.

Jedan od najpoznatijih bh. pisaca s međunarodnom karijerom Aleksandar Hemon je ovogodišnji kurator - domaćin festivala, a tim povodom u glavni grad BiH dovodi neke od trenutno najvećih književnih imena na svijetu, a među njima Mona Eltahawy, Kamila Shamsie, Rawi Hage, Rabih Alameddine i John Freemen. 

Opširnije o Bookstanu čitajte na ovom linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije