Vrijedne žene iz Konjica šiju maske od ranog jutra do kasno u noć

Radiosarajevo.ba
Vrijedne žene iz Konjica šiju maske od ranog jutra do kasno u noć
Foto: Facebook / Udruženje Žena za ženu

Udruženje „Žena za ženu“ iz Konjica pokrenulo je veliku akciju šivenja pamučnih zaštitnih maski za Opću bolnicu, Dom zdravlja i policiju, a sve u cilju da pomognu u zaštiti zdravlja stanovništa Konjica od novog soja koronavirusa (COVID-19).

Kako ističu, zbog hitnosti situacije i obima posla, same članice i polaznice kursa ne mogu odgovoriti zadatku bez pomoći. Stoga pozivaju sve krojačice da daju svoj doprinos i pomognu u šivenju.

Članice udruženja već četiri dana vrijedno rade od ranih jutarnjih sati do kasno u noć. Hvala Vam na razumijevanju. Želimo svima pomoći, da svako dobije masku. Moramo poredati prioritete u ovoj situaciji. Trenutno su to bolnica, MUP, civilna zaštita, vatrogasci, komunalna preduzeća, i onkološki pacijenti koji moraju primiti terapiju i uposlenici trgovačkih radnji i pekara“, objavili su na svojoj Facebook stranici.

Ističu da pripadnici PU Konjic pomažu da svaka krojačica dobije potreban materijal, a udruženju donose potom maske.

Prijateljice nam šalju ručak, voće i slatkiše. Član atletskog kluba, naš Feđa Špuren, je konstantno uz nas i vrijedno dostavlja materijale i maske, hranu i piće. Danas smo od sugrađana dobili lastike, koje su nam neophodne i donacije za nabavku svega što nam je potrebno“, dodaju ove vrijedne žene, koje su na raspolaganje od sugrađanina dobile i mašine.

„Vidno smo i umorne, ali ponosne što smo uvezale jednu liniju pomoći koja funkcioniše i rezultati su sigurni“, ističu iz udruženja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije