Unusual maratonci istrčali svoje: Pogledajte kako je sve izgledalo

Radiosarajevo.ba
Unusual maratonci istrčali svoje: Pogledajte kako je sve izgledalo
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / U Sarajevu održan 1st Unusual marathon
U nedjelju je završen 1st Unusual marathon Sarajevo.

Ulicama Sarajeva trčalo je ukupno 179 učesnika, 43 maratonca/ke i 45 štafeta.

Vladala je odlična atmosfera, a kako je bilo 20. januara možete pogledati videu:

Preliminarne rezultate možete vidjeti na ovom linku

Organizatori AK Novi Grad Sarajevo ističu veliku zahvalnost MUP-u KS, posebno Upravi saobraćajne policije koji su odradili fenomenalan posao, ispoštovali su svakog trkača i trkačicu i tako ovom maratonu dali posebnu cjelinu. 

Podsjetimo, Amela Trožić i Matthew Simonson pobjednici su Prvog “Unusual Marathona”, koji je danas u Sarajevo uspješno organizirao Atletski klub Novi Grad Sarajevo.

Amela Trožić je pobijedila u ženskoj konkurenciji s vremenom 4:00:19 sata, dok je drugo mjesto zauzela Jasmina Sinanović (4:30:34), a treće Džana Avdić (4:32:23).

Amerikanac Simonson pobjedu je odnio u vremenu 3:08:44 sata, dok je četiri minute za njim stigao Emir Hastor, a treći je bio Samir Mehmedović (3:14:29).

Najbolji tim u štafetnom maratonu je “AAA”, odnosno Alma Hrnjić, Adi Šaljić i Admir Karajčić, koji su završili kompletnu dionicu od 42.195m za 3:13:29, drugi su bili “Tvrtka Group Flying Squad”, Džana Avdić, Nenad Tasić i Alen Raonić sa 3:16:38. Treće mjesto je pripalo timu “Džarminovci”, Mahir Mujić, Mirela Čučak i Ervin Pašić sa 3:17:45.

Portal Radiosarajevo.ba, koji je medijski podržao ovaj maraton, imamo je također svoj štafetni tim, koji je nastupio u sastavu - Jasna Hadžimehmedović Bekrić, Vesna Andree Zaimović i Darko Grubešić, i koji je sigurno stigao do cilja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije