Šta očekuje maratonce u Centru Safet Zajko za 1st Unusual marathon

Promotivni tekst
Šta očekuje maratonce u Centru Safet Zajko za 1st Unusual marathon
FOTO: Atletski klub Novi Grad / brojni sponzori prvog Unusual maratona

Maratonci i štafetari 20. januara startaju svoj prvi Unusual maraton u 10.00 sati iz Centra Safet Zajko, nakon čega izlaze na ulice Sarajeva gdje bi trebali istrčati 42.195 metara u postavljenom limitu od šest sati. 

Organizator, zajedno sa svojim sponzorima i partnerima, maratonce i štafetare će dočekati uz doček kakav i zaslužuju, jer ovo je prvi poslijeratni maraton u Sarajevu i to neobični u januaru i po mnogo čemu ostalom.

Vahidin Alihodžić prepoznatljivi voditelj sportskih manifestacija će ispratiti i dočekati učesnike, koji zajedno sa svojim timom Manifestacije uređuje cijelu scenu, muziku i program.

Sve učesnike, nakon prolaska kroz cilj, dočekat će „mini- instant“ okrepa sa Quickie croasanima i DUKAT napitcima, dok će od 14.00 sati isti imati priliku da uživaju u „big“ okrepi, roštilju, mesnih proizvoda OVAKO.

Negdje oko 15.00 sati, tokom druženja i dočeka ostalih učesnika, priredit ćemo ceremoniju proglašenja pobjednika u svim kategorijama za maraton i štafete „Dame biraju“. Pobjednicima će biti uručene statue, posebno dizajnirane i izrađene za ovu priliku od strane Eurofer d.o.o Tuzla, koji su također izradili i medalje za sve finišere ovog maratona.

Posebno neobične GBT majice, koje su obezbjeđene od Tvrtka group, će biti podjeljene dan prije, tokom preuzimanja startnih paketa, s nadom da će većina učesnika nastupati u ovim majicama i tako ovaj zimski dan razveseliti našim cvjetićima i pticama.

Od ideje koja je prezentovana AK Novi Grad Sarajevo prije nekih dva mjeseca, od strane grupe „Dečki u plavom“ Darko Lončar, Nihad Moćević i Boris Karalinić, nastade veliki trkački događaj, u koji su mnogi sumnjali, osim nas organizatora.

Pozivamo sve učesnike, i što veći broj građana Sarajeva da 20. januara dođu u Centar Safet Zajko i podrže neobični trkački događaj.

Rok za prijavu i uplatu je 13. januar više o maratonu pročitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije