Sarajevo: Elektronsko mjerenje vremena na 1st Unusual maratonu

Promotivni tekst
Sarajevo: Elektronsko mjerenje vremena na 1st Unusual maratonu
Foto: Promocija / Mapa

Atletski klub Novi Grad Sarajevo organizuje Unusual marathon u Sarajevu, novi vid trkačke manifestacije u BiH, na kojem mogu nastupati rekreativci i profesionalci.

U najavi 1.st Unusal 42195m marathon Sarajevo navedeno je da neće biti čip sistema za mjerenje vremena.

"Ovo je izmijenjeno iz više razloga, a jedan je zbog velikog broja prijava koje pristižu i jer su nam se sudije iz ONTIME organizacije ponudili da daju svoj doprinos prvom sarajevskom poslijeratnom maratonu kroz elektrosnko mjerenje vremena. Čip sistem je sistem koji je obavezan na oficijalnim utrkama i koji je od krucijalne važnosti za mjerenje vremena. Isti omogućava kontrolu trkača kroz kontrolne punktove, mjerenje vremena na osnovu startnog znaka ili prolaska kroz startnu kapiju, efikasnu obradu rezultata i ispis plasmana u što kraćem vremenu po svim kategorijama", kazali su iz organizacije i dodali:

"Shodno rastu prijava koje pristižu, što nagovještava da ćemo imati više učesnika nego što smo očekivali, želji da ovaj maraton organizujemo što bolje i benefitima elektronskog sistema mjerenja vremena, odlučili smo da ipak koristimo isti u organizaciji utrke, te da tako našim učesnicima damo što bolju ponudu", zaključili su.

Napominju da su trkači i dalje obavezni imati "sistem za mjerenja pređene dužine pretrčanih kilometara (sat, mobitel ili slično) sa “konekcijom” na STRAVI"., na osnovu kojeg će kontrolisati rutu i pređene kilometre.

Veliki broj zainteresovanih trkača, tok organizacije i ponuda 1sth Unusual marathon Sarajevo, obećavaju da će 20. januar 2019. biti event koji koji će izazvati veliku trkački reakciju i koji će se dugo pamtiti.

Više detalja o maratonu i načinu prijave možete naći na ovdje.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije