1st Unusual marathon: Pobjednici Amela Trožić i Matthew Simonson

Radiosarajevo.ba
1st Unusual marathon: Pobjednici Amela Trožić i Matthew Simonson
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / U Sarajevu održan 1st Unusual marathon

Amela Trožić i Matthew Simonson pobjednici su Prvog “Unusual Marathona”, koji je danas u Sarajevo uspješno organizirao Atletski klub Novi Grad Sarajevo.

Amela Trožić je pobijedila u ženskoj konkurenciji s vremenom 4:00:19 sata, dok je drugo mjesto zauzela Jasmina Sinanović (4:30:34), a treće Džana Avdić (4:32:23).

Amela Trožić, maratonka i trenerica: Zaljubljena u utrke

Amerikanac Simonson pobjedu je odnio u vremenu 3:08:44 sata, dok je četiri minute za njim stigao Emir Hastor, a treći je bio Samir Mehmedović (3:14:29).

Najbolji tim u štafetnom maratonu je “AAA”, odnosno Alma Hrnjić, Adi Šaljić i Admir Karajčić, koji su završili kompletnu dionicu od 42.195m za 3:13:29, drugi su bili “Tvrtka Group Flying Squad”, Džana Avdić, Nenad Tasić i Alen Raonić sa 3:16:38. Treće mjesto je pripalo timu “Džarminovci”, Mahir Mujić, Mirela Čučak i Ervin Pašić sa 3:17:45.

Portal Radiosarajevo.ba, koji je medijski podržao ovaj maraton, imamo je također svoj štafetni tim, koji je nastupio u sastavu - Jasna Hadžimehmedović Bekrić, Vesna Andree Zaimović i Darko Grubešić, i koji je sigurno stigao do cilja.

Vesna Andree Zaimović,  Jasna Hadžimehmedović Bekrić  i Darko Grubešić - nastupio i štafetni tim portala Radiosarajevo.ba - undefined

Radiosarajevo.ba: Vesna Andree Zaimović,  Jasna Hadžimehmedović Bekrić  i Darko Grubešić - nastupio i štafetni tim portala Radiosarajevo.ba

Start i cilj su bili na Sportsko rekreativnom centru “Safet Zajko”. Sudionici utrke su saglasni da je organizacija ovog maratona bila na vrhunskom nivou, a jako dobra saradnja je bila i sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, čiji su pripadnici osiguravali reskrsnici I trkačima omogućavali lakši pročlaz, a da saobraćaj nije bio prekidan.

Dodajmo, da je 50 posto trase bilo pokriveno snijegom, ali su trkači svojim rezultatima pokazali da im to ne predstavlja veliki problem.

Grad Sarajevo, kao zimski turistički centar, pokazao je da može biti domaćin jednog ovakvog neobičnog maratona, koji je uprkos nepovoljnoj klimi ima mnogo svojih draži.

Atmosferu su tokom utrke uljepšale i okrijepne stanice, na kojima su trkači mogli dobiti osvježenje. Bitno je i naglasiti da su upravo te stanice organizirane na dobrovoljnoj bazi, što je pokazatelj plemenitosti ovog sporta, ali i građana Sarajeva.

Ovo je prvi maraton u Sarajevu organiziran za sve (učesnici mogu biti amateri i profesionalci) jer od utrka na distanci od 42.195 metara u Sarajevu bilježimo u prošlosti još samo maratone održane u sklopu Balkanskog prvenstva 1966. i 1981. godine.

Organizator AK Novi Grad i njihov predstavnik Elmir Ćerimagić izražavaju nadu da će sljedeće godine “Unusual marathon” privući još veći broj trkača i postati tradiocionalan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije