Učenici kroz praksu do rada: Frizerski salon na usluzi građanima

Radiosarajevo.ba
Učenici kroz praksu do rada: Frizerski salon na usluzi građanima
Danas je otvoren frizerski salon za pružanje usluga trećim licima u sklopu aktivnosti JU Srednja škola poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti Sarajevo.

U okviru svog obrazovnog procesa škola ima laboratorijske radionice, a među njima i savremeno opremljenu radionicu frizerskog salona koja egzistira već 15 godina. Uprava škole je odlučila školsku radionicu frizerski salon staviti u funkciju pružanja usluga građanima.

Direktor škole Suad Alić je rekao da su odlučili da i radionicu frizerskog salona puste u funkciju za pružanje usluga građanima.

“Naša škola obrazuje učenike za rad za različita zanimanja i struke za šta posjeduje školske radionice koje upotpunjuju kvalitet našeg nastavnog procesa. Mi smo škola koja je preko 10 godina u PDV sistemu i koja realizacijom praktične nastave pravi proizvode na osnovu kojih ostvaruje prihode za kupovinu repromaterijala za funkcionisanje te prakse”, kazao je direktor Alić koji se ovom prilikom zahvalio svima koji su došli i inicirali ovu priču, a najprije onima koji upošljavaju učenike ove škole, a potom ministru za obrazovanje, nauku i mlade Elviru Kazazoviću.

Posebnu zahvalnost iskazao je predsjedateljici Skupštine Kantona Sarajevo Ani Babić koja je došla da podrži ovu njihovu lijepu priču i ljude.

Predsjedateljica Babić rekla je kako se uvijek dobro osjeća u ambijentu i među ljudima koji mogu biti primjer mnogima.

“Ovaj put Vam se neću obratiti kao predsjedateljica Skupštine KS, nego kao profesorica koja je značajan dio svog životnog vijeka provela obrazujući mlade generacije. Oduševljena sam sa kolikim entuzijazmom i ljubavlju ova škola obrazuje svoje učenike i u ranoj fazi ih sprema za ono što ih čeka nakon školovanja. Uprava škole, na čelu sa direktorom još jednom dokazuje kako se kvalitetne ideje predanim radom mogu pretvoriti u humana djela koja će pomoći ovoj djeci u obezbjeđenju njihove budućnosti", poručila je predsjedateljica Babić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije