JobFAIR privukao veliki broj studenata: Sjajno iskustvo i ulog za budućnost

Enes Hodžić
JobFAIR privukao veliki broj studenata: Sjajno iskustvo i ulog za budućnost
Prethodna dva dana Kampus Univerziteta u Sarajevu domaćin je osmog izdanja sajma JobFAIR, koji je idealna platforma za studente i diplomce u procesu traženja posla i usavršavanja u struci.

Projekt koji provodi udruženje EESTEC privukao je veliki broj studenata koji su s velikim interesom pratili sadržaje ovogodišnjeg izdanja JobFAIR sajma. Posebno im je bilo zanimljivo jer su imali priliku aktivno razgovarati s potencijalnim budućim poslodavcima, kao i priliku da poslodavci upoznaju njih i njihove ideje, koje bi mogle postati dio tržišta.

Naša ekipa posjetila je ovogodišnji sajam i zabilježili smo odlične reakcije studenata koji su posjetili ovogodišnji JobFAIR, a svjedočili smo također i sjajnoj atmosferi u kojoj studenti, diplomci i poslodavci razmjenjuju ideje.

„JobFAIR je sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije. Sajam je otvoren jučer svečanom ceremonijom i u tom trenutku krenuo je razgovor između predstavnika kompanija i studenata, posjetilaca sajma. To je prva u nizu mogućnosti koje ovakav projekt nudi i to je jedna opuštena atmosfera u kojoj oni mogu razgovarati o tome šta se u njihovoj struci traži i kako to studenti mogu poraditi na svom ličnom profilu“, istaknula je prilikom posjete novinara portala Radiosarajevo.ba Jasmina Bajramović, koordinatorica tima za odnose sa javnošću JobFAIR-a 2016.

Predstavljanja brojnih projekata i kompanija, te razne interaktivne radionice kao što je Open Space Technology radionica, tokom koje su učesnici sajma zajedno razgovarali o aktuelnim temama u svijetu biznisa, ukrasile su ovogodišnji sajam. Također i mnogo zainteresiranih studenata pokazalo je organizatorima da su ovakve manifestacije itekako važne, zbog čega su i sami organizatori izrazili zadovoljstvo danas.

„JobFAIR je jedna sjajna prilika za studente da se upoznaju s kompanijama, da vide kakav ih to život čeka nakon studija. Idealna je prilika da možete prići predstavniku kompanije i jednostavno ga pitati šta on očekuje od nas nakon fakulteta, jer dosta ljudi kada završi fakultet nema pojma šta dalje, koji je sljedeći korak, tako da je ovo odlična prilika da se to sve kompletira i da znate šta vas očekuje“, kazao je za Radiosarajevo.ba jedan od učesnika festivala Armin Avdić, student druge godine Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu.

Dakle, protekla dva dana studenti iz Sarajeva imali su priliku naučiti mnogo novih stvari, razgovarajući s predstavnicima svjetski poznatih kompanija kao što su Microsoft ili Rubicon, što je zaista jedno sjajno iskustvo za sve njih. Sajam se danas svečano zatvara u 17 sati i organizatori se nadaju kako će ovo iskustvo itekako poslužiti mladim ljudima u potrazi za budućim zaposlenjem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije