U subotu se trči prvi sarajevski 'AdventRun'

Radiosarajevo.ba
U subotu se trči prvi sarajevski 'AdventRun'
oficijelna fotografija / Sarajevo Advent Run

Prva utrka Advent Run u Sarajevu održat će se u subotu 19.12.2020. u organizaciji Udruženja Dečki u plavom. Kako je najavljeno, namijenjena je svim ljubiteljima trčanja i zimskih radosti. 

"Zamisao je da svima koji vole trčanje, miris cimeta i vanilije, ukusne kolačiće, čaj i kuhano vino – upotpunimo zimsku i prazničnu idilu mjeseca decembra, kroz našu prazničnu poslasticu za trkače i trkačice – utrku "AdventRun". Utrku organiziramo u subotu 19.12.2020. na kružnoj stazi u naselju Butile, a početak je planiran za 17:00 sati. Odabrali smo kasni popodnevni termin kako bi praznični doživljaj bio potpuni, stoga će trkači trebati imati čeonu lampu, a kako bismo se i više zabavili, preporučujemo im da dođu kostimizirani. Organizator će nagraditi najbolji kostim", najavljuje Darko Lončar, predstavnik organizatora.

Trčat će se na kružnoj stazi duljine 5800 metara. 

Kako je pojašnjeno, usljed epidemiološke situacije utrka će se održati izvan naseljenog mjesta, gdje je protok ljudi i vozila minimalan. Organizator će poduzeti sve neophodne radnje kako bi se ispoštovale sve mjere i preporuke u pogledu higijensko-epidemioloških mjera.

Trkači će na samom startu stajati na označenim mejstima, održavajući tako fizičku distancu, a svako je obavezan nositi masku prilikom starta i ulaska u cilj. 

Trkače će svojim nastupom zabaviti Kiseljačke mažoretkinje, a u sklopu utrke podržat će se akcija Udruženja Ruku na srce - „Nijedno dijete bez paketića“ te će učesnici moći paketićima obradovati mališane iz socijalno ugroženih porodica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije