U Sarajevu se sprema biciklistički praznik za mališane

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu se sprema biciklistički praznik za mališane
Već devetu godinu u nizu sarajevski mališani će imati priliku učestvovati u biciklističkoj zabavi na Vilsonovom šetalištu.

Radi se o tradicionalnom događaju Giro Bambino, koji krovno sarajevsko biciklističko udruženje Giro di Sarajevo organizuje povodom završetka školske godine.

"Svi smo išli u školu i svi poznajemo tu radost kada je raspust pred nama. Mi želimo otvoriti te sretne dane odmora za sve mališane, ali i one dječake i djevojčice koji još nisu ni krenuli u školu, govori Emir Hulusić, Team manager udruženja Giro di Sarajevo.

Dodaje i kako je ove godine za male sarajevske bicikliste pripremljen sjajan program, a u cijelu manifestaciju bit će uključeni roditelji i profesionalni biciklisti.

"Također ćemo ponuditi i svim zainteresovanim mladim sportistima savjete iz sportske sfere biciklizma. Za nas je sezona u punom jeku, tako da smo spremni odgovoriti na sva pitanja vezano za treninge i sportski angažman. Ko zna, možda otkrijemo i nekog novog talentovanog biciklistu koji će nas ponosno predstavljati u svijetu, objašnjava Hulusić.

Iz Giro di Sarajevo ističu da je registracija za ovogodišnji Bambino ista kao i prethodnih godina i vrši se besplatno na licu mjesta. Jedini uslov za učešće je ispravan bicikl, a čak i u pogledu manjih kvarova, tu će biti spreman mini servis koji obezbjeđuje partner udruženja, M-Bike Shop. Oni najmlađi će poligon moći proći i zajedno sa roditeljima.

"Cilj nam je približiti biciklizam sarajevskim mališanima, tako da od malih nogu shvate da je to sjajan način rekreacije ali i prevoza u jednoj urbanoj sredini. Svjesni smo strašnih saobraćajnih gužvi u Sarajevu i mi već odavno promovišemo biciklizam kao jedno od rješenja. Na vlastima je da počnu aktivnije reagovati na potrebe stanovništva u vidu biciklističke infrastrukture", dodaje Hulusić.

 Mali biciklistički praznik na Vilsonovom šetalište biće održan u nedjelju, 11. juna s početkom u 15 sati, a registracija će biti otvorena sat ranije i trajaće cijelo vrijeme događaja. Nakon što svi učesnici prođu poligon, a kretaće se pojedinačno, uz prolazak kroz cilj dobiće po Quickie kroasan i Cappy Junior sokić, a najsretnije na kraju čekaju i vrijedni pokloni u vidu biciklističke opreme i bickla.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije