Manekenka Nermina Mekić-Pieters: Velika ljubav prema konjičkom sportu

Radiosarajevo.ba
Manekenka Nermina Mekić-Pieters: Velika ljubav prema konjičkom sportu
/ bhdinfodesk.com
Prvu godišnjicu braka 26-godišnja bh. manekenka Nermina Mekić- Pieters i njen muž Erik Pieters, reprezentativac Holandije i standardni prvotimac engleskog premijerligaša Stoke Cityja obilježili su u Sarajevu.

Uglas ističu da im je Sarajevo izazov i da uvijek nađu nešto novo za vidjeti i posjetiti, a boravak u glavnom gradu naše države zbog njihovih ogromnih obaveza je i jedinstvena prilika da posjete porodicu i prijatelje.

Ljubitelji fudbala o Eriku Pieters znaju dosta toga, a najviše ih je obradovala informacija da je prije tri sedmice poklonio svoj dres za liječenje mladog fudbalera Muhameda Talića iz Sanskog Mosta.

Taj dres uskoro ide na aukciju, a za neku od narednih humanitarnih akcija ovog tipa on je obećao donirati par kopački na kojima je ugravirano njegovo ime.

No, za svojim suprugom u sportskim aktivnostima ne zaostaje ni Nermina, ona se posvetila konjičkom sportu koji je izuzetno zahtjevan i naporan, a ponekad poprilično i opasan.

“U Holandiji gdje sam otišla kao izbjeglica s roditeljima već sa šest godina sam počela jahati i od tada su konji moja velika ljubav. Trenutno imam dva konja, jednog koji je star više od 20 godina i koji je dobro istreniran i drugog koji ima nekih sedam godina koji je u naponu snage i s kojim se redovno takmičim. Ovaj sport je izuzetno popularan u Holandiji, Republici Irskoj, Engleskoj, Francuskoj, Njemačkoj i sve te zemlje imaju odlične uvjete za takmičenje i napredovanje. U Engleskoj redovno idem na takmičenja i do sada sam ostvarila niz zapaženih rezultata, ako ovako nastavim trenirati nadam se da ću za koju godinu stići među najveće zvijezde ovog sporta.”

“Kao i svim Bosancima i Hercegovcima u dijaspori, i moja je želja da jednog dana predstavljam svoju domovinu na nekom od značajnih takmičenja. Moj trener Irac mi kaže da ću za to biti spremna za otprilike dvije godine, a u međuvremenu planiram stupiti u kontakt s Konjičkim savezom BiH i raspitati se o proceduri i načinu kako se postaje reprezentativac Bosne i Hercegovine. 

Inače, poznato je da je ovaj sport izuzetno skup i zahtjevan, naravno znam da baš moja domovina nije u sjajnoj finansijskoj situaciji i spremna sam pronaći i sponzore koji bi na neki način kompenzirali visoke troškove koje iziskuje ovaj sport. Sport je odlična nadopuna mom redovnom modnom, muzičkom i producentskom biznisu i izvanredno se uklapa u ove moje aktivnosti, jer kroz bavljenje sportom došla sam u kontakt s velikim brojem biznismena", kaže za Bhinfodesk.com, Sarajka Nermina Mekić.

Mladi bračni par nakon Sarajeva putuje za Ameriku gdje će u obilasku znamenitosti ovog kontinenta provesti ostatak svog godišnjeg odmora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije