Dubrovčanka bh. korijena jedna je od finalistica Miss Adria

S. H.
Dubrovčanka bh. korijena jedna je od finalistica Miss Adria
Rođena Dubrovčanka bosanskohercegovačkih korijena jedna je od finalistica prvog takmičenja Miss Adria.

Riječ je o projektu Miss Adria koji je pokrenut 2016. godine s ciljem stvaranja jedinstvenog izbora za Miss za Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku i Srbiju koji će biti kompletno online i u kome će odluku o prvoplasiranim donositi isključivo glasači.

Organizator je tu prisutan jedino kao posmatrač, da motri da sve prođe regularno. S obzirom na to da su svi glasovi javni i da nakon završenog izbora svakoj od učesnica može da se omogući pristup istim, gotovo da ne postoji ni najmanja šansa za bilo kakve neregularnosti. Ta činjenica daje na težini Miss Adria tituli i svakako je jedan od razloga velike popularnosti ovog projekta (za prvih 15 dana od pokretanja Miss Adria, imali su više od 130 prijavljenih).

Da bi učestvovale u ovom takmičenju, sve djevojke trebale su dostaviti nekoliko fotografija koje ih najbolje predstavljaju, te dokaz da imaju državljanstvo jedne od država koje učestvuju u ovom izboru.

Sumeja Brković jedna je od finalistica. Rođena je u Dubrovniku, a kako su njeni roditelji porijeklom iz BiH, Sumeja ima državljanstvo Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Ova mlada Dubrovčanka u glavnom gradu Bosne i Hercegovine studira psihologiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

"U kvalifikacijama sam bila na 6. mjestu od dvadeset cura", rekla je Sumeja za Radiosarajevo.ba.

Na takmičenje se, kaže, prijavila sasvim slučajno.

"Prijateljica me označila na postu Miss Adria 2016. kako bih se prijavila. Htjela sam okušati sreću i u tome", rekla je Sumeja za naš portal.

Ova mlada studentica psihologije planira završiti studij, a zatim specijalizirati dječiju psihologiju.

U videu pogledajte kako se Sumeja predstavila na Miss Adria:

Za Sumeju Brković možete glasati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije