Ona je izabrana za Međunarodnog modela godine

Radiosarajevo.ba
Ona je izabrana za Međunarodnog modela godine
Mlada američka ljepotica Gigi Hadid odnijela je titulu Međunarodni model godine na dodjelama modnih nagrada, pobijedivši i jednako poznatu sestru Bellu, piše Patria.

Dvadesetjednogodišnja Gigi, inače punog imena Jelena Noura Hadid, nije krila radost i uzbuđenje zbog značajne nagrade koju joj je uručila modna dizajnerica Donatella Versace.

Gigi je pobijedila ne samu mlađu sestru Bellu, koja je također etablirani model, nego i najbolju prijateljicu Kendall Jenner, polusestru poznate Kim Kardashian. Tri djevojke su se našle u užem izboru zajedno s Britankama Adwoa Aboah i Lineisy Montero, iza kojih je također nekoliko godina iznimno uspješne karijere i blještavog publiciteta.

Na događaju koji se održao u londonskom Royal Albert Hall, Gigi je nosila Atelier Versace haljinu s detaljima izrađenim od Swarovski kristala.

Podršku je nesebično pružila njena majka Yolanda Hadid, bivši model, koja je također odisala glamurom u plavoj haljini. Sestra Bella nije prisustvovala jer se u tom momentu nalazila u Parizu, na modnom događaju Victoria's Secret.

Iako rivalke u utrci za nagradu, sestre tvrde da jedna drugu ne smatraju konkurencijom. Bella kaže za Gigi da joj je najbolja prijateljica i da joj mnogo znači da dijele iskustva.

"Moja sestra je moja zona komfora i tu je kad god je zatrebam. Daje mi iskreno mišljenje o svemu. Sretna sam što je imam i ne postoji niko na svijetu s kim bih radije dijelila moja iskustva. Sam pogled na nju me smiruje", tvrdi mlada ljepotica.

Gigi je rođena i odrasla u Los Angelesu. Njen otac je poznati menadžer nekretnina palestinsko-američkog porijekla Mohamed Hadid, a majka Yolanda Hadid, rođena holanđanka, bivša je manekenka. Osim mlađe sestre Belle, Gigi ima i brata Anwara, koji je također model.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije