U Sarajevu obilježan 71. Dan Republike Indije

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu obilježan 71. Dan Republike Indije
Foto: Vanja Čerimagić / U Sarajevu obilježan 71. Dan Republike Indije

U hotelu Bristol u Sarajevu sinoć je Ambasada Indije za Bosnu i Hercegovinu, u saradnji sa Udruženjem bosansko-indijskog prijateljstva, organizirala obilježavanje 71. Dana Republike Indije.

Kako što je poznato, 26. januara 1950. godine na snagu je stupio Ustav Indije koji predstavlja temelj za danas najveću demokraciju u svijetu.

Tim povodom prisutnom diplomatskom koru, ljubiteljima Indije i indijske kulture, ljudima iz kulturnog i javnog života, obratili su se ambasador Indije Kumar Tuhin i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, koji su nakon uvodnog obraćanja nazdravili u čast Dana Republike Indije i jačanja odnosa između dvije zemlje.

U Sarajevu obilježan 71. Dan Republike Indije - undefined

Foto: Vanja Čerimagić: U Sarajevu obilježan 71. Dan Republike Indije

Događaj je bio popraćen tradicionalnim indijskim plesom i muzikom u izvedbi umjetnika iz Indije i Mađarske, kao i vrlo simpatičnom numerom u bolivudskom stilu u izvedbi domaćeg ansambla Udruženja umjetnika Bellarte iz Sarajeva.

Svečanosti su, između ostalih, prisustvovali i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH Eric Nelson, ambasador Italije u BiH Nicola Minasi, premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić, predsjednik Europskog pokreta u BiH Predrag Praštalo, supruga bivšeg premijera BiH i člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića, Selma Silajdžić... 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije