Sud dobio nalaz: Novo vještačenje otkriva kako je stradao Dženan Memić

Radiosarajevo.ba
Sud dobio nalaz: Novo vještačenje otkriva kako je stradao Dženan Memić
Radiosarajevo.ba / Dženan Memić

Kantonalni sud u Sarajevu zaprimio je nalaz timskog vještačenja po vještacima saobraćajne struke u predmetu koji se vodi protiv Ljube i Bekrije Seferovića, a u slučaju smrti Dženana Memića. Potvrđeno je to za Novinsku agenciju Patria iz Kantonalnog suda u Sarajevu. 

Naredno ročište na kojem će biti prezentiran nalaz i saslušani vještaci koji su radili vještačenje bit će održano 15. novembra. Prilikom izrade nalaza vještaci su izlazili na lice mjesta u Veliku aleju gdje je u večernjim satima 8. februara 2016. godine mladić Dženan Memić zadobio povrede pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima od kojih je preminuo 15. februara. S njim u društvu bila je i Alisa Mutap neposredni svjedok događaja 8. februara. 

Vještacima saobraćajne struke pridružio se i vještak medicinske struke kako bi nalaz bio što detaljniji. Upravo ovaj nalaz dat će odgovore na brojna pitanja, ali i način stradanja mladića. 

Porodica Memić od samog početka tvrdi da je Dženan ubijen, te da je Tužilaštvo KS sa tadašnjom glavnom tužiteljicom Dalidom Burzić diglo lažnu optužnicu za saobraćajnu nesreću. Zbog toga je otac mladića Muriz Memić podnio i krivičnu prijavu Državnom tužilaštvu koje je nakon 11 mjeseci otvorilo istragu za organizirani kriminal u slučaju Memić.    

Nakon posljednjeg ročišta koje je održano 17. oktobra, a očekujući nalaz timskog vještačenje eksperata iz Banja Luke, advokat porodice Memić Ifet Feraget kazao je:

„Nalaz ne može biti drugačiji od onog koji je dao uvaženi prof.dr. Mirsad Kulović koji je rekao da ne postoji niti jedan parametar koji bi morao postojati da bi se moglo govoriti o saobraćajnoj nesreći. Postoje tu neki vrlo značajni detalji koji će šokirati javnost, da li će biti potvrđeni u ovom nalazu, to ćemo vidjeti, ali mi ćemo istrajati i to dokazati“, kazao je Feraget. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije