Startala najveća maratonska utrka u BiH: 4. Sarajevo Marathon više od spektakla u glavnom gradu

3
Radiosarajevo.ba
Startala najveća maratonska utrka u BiH: 4. Sarajevo Marathon više od spektakla u glavnom gradu
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo Marathon okupio 1.700 takmičara

Sarajevo će od jučer regionalni centar trčanja, na manifestaciji koja se održava u glavnom gradu BiH već četvrti put - Sarajevo Marathon. 

Sa startom u 8 sati počela je najveća maratonska utrka u Bosni i Hercegovini, na kojoj nastupaju trkači iz čak 40 zemalja.

Preko 1.700 prijavljenih učesnika trči na jednoj od četiri distance: Maraton (42.195 metara), Polumaraton (21.97 metara), Memorijana utrka Osman Junuzović (5.000 metara), te Kids Run.

Tragedija u Turskoj, mladi fudbaler poginuo u saobraćajnoj nesreći

Tragedija u Turskoj, mladi fudbaler poginuo u saobraćajnoj nesreći

Takmičenje se održava u organizaciji Udruženja Dečki u plavom, a ovogodišnji 4. po redu Sarajevo Marathon okupio je i sportiste iz vojnih jedinica širom Balkana, jer će se u sklopu manifestacije održati i CISM Balkansko vojno prvenstvo.

Manifestacija je započela u subotu, 6. maja, panel diskusijama na temu trčanja kao rekreativne i sportske aktivnosti.

Na prvom panelu govorile su novinarke koje su ujedno i učesnice utrke: Sanda Rakočević - urednica DiD radija iz Podgorice, Sandra Zrinić Terlević - urednica u časopisu Glas Istre te Vesna Andree Zaimović, jedna od urednica portala Radiosarajevo.ba.

Sugovornice su govorile o historiji dugoprugaškog trčanja među ženama, zdravstvenim prednostima trčanja, o trčanju kao aktivnosti koja spaja regiju, te o ulozi medija u popularizaciji ove aktivnosti među najširom publikom.

Kako je danas u glavnom gradu BiH na početku 4. Sarajevo Marathona pogledajte u galeriji našeg fotoreportera:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije