Srbijanski tabloidi crtaju mete na "glavama slavnih umjetnika"

Radiosarajevo.ba
Srbijanski tabloidi crtaju mete na "glavama slavnih umjetnika"
Foto: Printscreen / Naslovna strana tabloida

Srbijanski tabloidi, inače bliski tamošnjoj vlasti, započeli su s licitiranjem imena slavnih umjetnika porijeklom iz Crne Gore koji "godinama i decenijima rade u Srbiji i Beogradu", jer navodno odbijaju dati podršku učesnicima litija u Crnoj Gori, odnosno protesta u organizaciji Srpske pravoslavne crkve (SPC) protiv vlasti u Podrgorici.

Na naslovnici beogradskog sedmičnika "Afera", koji otvoreno napada crnogorsog predsjednika Milu Đukanovića, ali i političke neprijatelje srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, objavljene su fotografije Mime Karadžića, Ramba Amadeusa, Mladena Nelevića, Andrije Miloševića i Sergeja Ćetkovića i Nenada Knezevića Kneza s pitanjem: "Junačine, zašto ćutite!?!".

Njihove fotografije objavljene su uz fotografiju koja prikazuje okupljanje na pravoslavnim litijama koje organizira mtropolit Amfilohije Radović.

"Bunt naroda u Crnoj Gori zbog usvajanja skandaloznog Zakona o slobodi vjeroispovijesti kojim Podgorica pokušava da srpske svetinje SPC stavi pod svoju vlast i kontrolu, ulazi u treći mjesec i sve je masovniji. Od Berana do Budve, od Nikšića do Cetinja i Boke, svuda je narod spontano ustao i veličanstvenim litijama pokazuje da neće dozvoliti da se ubije ono što je vijekovima stvarano i njegovano. Da se neće preko noći odreći svog identiteta, da žele da čista srca i duše izađu jednog dana pred Njegoša, Marka Miljanova, Serdar Janka Vukotića i ostale velikane kojih moramo biti dostojni potomci", navodi "Afera" u tekstu koji kao da je pisan u 19., a ne 21. stoljeću.

"I dok narod u Crnoj Gori hrabro brani svoju dušu i svetinje, ne može a da u oči ne upadne, ćutanje pojedinih slavnih umjetnika porijeklom iz Crne Gore koji već godinama i decenijima žive i rade u Beogradu i Srbiji, a a ne nalaze za shodno da dignu svoj glas i podrže svoje sunarodnjake koji se hrabro suprotstavljaju ppoludjelom Đukanovićevom režimu", dodaje se u tekstu.

Na ovakvo etiketiranje ličnosti reagirao je Dragan Bursać, ugledni novinar i kolumnista Radiosarajevo.ba.

"Srbijanski naciji u staroj igri stavljanja mete na čelo svima koji ne dišu kao oni", napisao je Bursać.

Ovakav atak izazvao je još sličnih reakcija na Twitteru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije