Neobičan slučaj / Porodila se na autoputu između Podlugova i Sarajeva

25. 01. 2021. u 20:11:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 135

Ekipa Hitne medicinske pomoći Kantona Sarajevo, na autoputu Podlugovi-Sarajevo popodne je uspješno obavila porod Sarajke u vozilu Hitne pomoći. Rođena je živa i zdrava ženska beba. 

"Naime, u lokalnom kafiću u Podlugovima pacijentica je iznenada osjetila jak bol u predjelu stomaka zbog čega su pozvali Hitnu pomoć. Ekipa Hitne pomoći Sarajevo pregledala je pacijenticu na licu mjesta a zbog prisutnih kontrakcija i jakih bolova koje pacijentica navodi, odlučuju se na medicinski transport. U toku transporta kontrakcije postaju učestalije zbog čega ekipa zaustavlja vozilo kako bi obavili porod", naveli su iz Hitne. 

Pored savremene medicinske opreme koja je potrebna za pružanje hitne medicinske pomoći, svako naše Hitne pomoći opremljeno je i "Setom za porod", a tokom edukacije poseban se akcenat stavlja i na hitna stanja u ginekologiji. Majka i novorođenče, dobrog zdravstvenog stanja, predati su osoblju KCUS-a na daljni tretman.

"Sretnim roditeljima upućujemo iskrene čestitke a nasim profesionalcima jedno veliko BRAVO", navode iz Hitne. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA