Sarajevofest - umjetnost i politika: Prijetnje ženama iz javnog prostora se šire

Radiosarajevo.ba
Sarajevofest - umjetnost i politika: Prijetnje ženama iz javnog prostora se šire
Foto: Radiosarajevo.ba / Sarajevofest -umjetnost i politika: Prijetnje ženama iz javnog prostora se šire

U sarajevskom Klubu 1, drugog dana Sarajevo festival Umjetnost i politika, održana je panel diskusija o javnom nasilju nad ženama.

U interaktivnom razgovoru učesnica među kojima su bile političarka, advokatica, kolumnistuca, rediteljica i aktivistica sa publikom, zaključak je da se o ovoj društvenoj devijaciji, mora govoriti glasnije jer institucije ne rade svoj posao.

Sarajevofest - umjetnost i politika: Saračević Helać s poznatim imenima iz regiona

U Sarajevu u srijedu će biti predstavljeno Prvo izdanje festivala "Sarajevofest - umjetnost i politika", koji će se od 30. novembra do 10. decembra, održati u tri bosanskohercegovačka grada. Kako je za Radiosarajevo.ba kazala poznata bh. novinarka Arijana Saračević Helać, riječ je o potpuno novom konceptu u kulturi i politici, o festivalu za sve nas.

Postojeća zakonska rješenja, rečeno je, selektivno se primjenjuju.

Sarajevofest: Politika nisu Dodik i Izetbegović, već se mi moramo početi baviti njom

U Sarajevu je danas predstavljeno Prvo izdanje festivala "Sarajevofest - umjetnost i politika", koji će se od 30. novembra do 10. decembra održati u tri bosanskohercegovačka grada. Na konferenciji za medije, a ujedno i promociji, te o potpuno novom konceptu u kulturi i politici i samom festivalu, govorili su ugledna novinarka Arijana Saračević Helać, reditelj Haris Pašović i Ismar Hadžiabdić, izvršni producent East West Centra.

Prijetnje ženama iz javnog prostora se šire i za prepostaviti je da se to odražava i na porast ubistva žena.

U Bosni i Hercegovini je samo u ovoj godini, ubijeno čak osam žena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije