Sarajevofest - umjetnost i politika: Saračević Helać s poznatim imenima iz regiona

A. S.
Sarajevofest - umjetnost i politika: Saračević Helać s poznatim imenima iz regiona
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Arijana Saračević Helać okuplja imena iz BiH i regiona

U Sarajevu u srijedu će biti predstavljeno Prvo izdanje festivala "Sarajevofest - umjetnost i politika", koji će se od 30. novembra do 10. decembra, održati u tri bosanskohercegovačka grada.

Kako je za Radiosarajevo.ba kazala poznata bh. novinarka Arijana Saračević Helać, riječ je  o potpuno novom konceptu u kulturi i politici, o festivalu za sve nas.

"Učesnici Festivala su mnogobrojni gosti iz Bosne i Hercegovine, regiona i svijeta, a koji će, sigurna sam,  zbog njihovih umjetničkih ili pak političkih vrijednosti i djelovanja, biti važni i zanimljivi sagovornici. Nastupit ćemo u tri bh. grada - Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru, a sva imena iz BiH i regiona,  koji će biti gosti zajedno sa mnom, otkrit ću sutra na konferenciji za medije", kazala je Saračević Helać, koja će biti jedna od voditeljica debate na ovom festivalu.  

Ona je potvrdila da će se konferencija za medije održati u srijedu, 13. novembra, u 11 sati u Klubu 1 (Branilaca Sarajeva 25, Sarajevo). Organizator Festivala je East West centar, uz podršku Ambasade Njemačke u BiH. 

"Svi koji dođu sutra na konferenciju, saznat će da će zaista imati priliku da se druže sa poznatim imenima. Jedva čekam da sve počne i posebno mi je drago da ćemo gostovati u tri najveća bh. grada", dodala je Saračević Helać za Radiosarajevo.ba. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije