SABNOR uputio poziv građanima: Kažimo snažno NE slavljenju ZLA!

Radiosarajevo.ba
SABNOR uputio poziv građanima: Kažimo snažno NE slavljenju ZLA!
Foto: Radiosarajevo.ba / Potresni plakat poziva

Iz Saveza antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata u Bosni i Hercegovini (SABNOR) danas su i zvanično uputili poziv građanima da masovnim mimohodom u tišini, 16. maja u 12 sati na Trgu BiH, na mjestu gdje je ustaška vlast pod vodstvom Maksa Luburića u martu 1945. objesila 55 antifašista, odaju poštu, kako je navedeno, "žrtvama zločinačkog ustaškog terora u Sarajevu 1941-1945.". 

"Građani Sarajeva i Bosne i Hercegovine, antifašisti, pozivamo vas na KOMEMORATIVNI MIMOHOD u subotu, 16. maja 2020. godine u periodu od 12 do 13 sati na Marijin-Dvor, na mjesto gdje su ustaški zločinci marta 1945. godine objesili 55 naših sugrađana.  Svojim dolaskom izraziti ćemo svoju građansku VJERU da su ISTINA i MIR dokazani način civilizacijskog i ljudskog postojanja Sarajlija", navodi se u dopisu koji potpisuje predsjednik SABNOR-a Sead Đulić.  

Istovremeno, zamolili su građane da ovo komemorativno okupljanje i odavanje pošte žrtvama ustaškog terora bude dostojanstveno i uz poštovanje svih preporučenih mjera propisanih u cilju zaštite stanovništva u vremenu pandemije. 

"Znači, poštujmo fizičku distancu, krećimo se držeći odstojanje i imajmo na umu da su rukavice i maska, dobra volja i čestito srce NAŠE ORUŽJE. Takođe vas molimo da na ovaj komemorativni mimohod dođemo kao građani, pojedinci, bez bilo kakvih parola, transparenata, zastava, stranačkih i drugih obilježja.  U subotu budimo svi JEDNO, sjedinjeni u TIŠINI kojom ZLU i SLAVLJENJU ZLA snažno kažemo NE. Antifašističko Sarajevo i Bosna i Hercegovina to od nas očekuju. Smrt fašizmu - Sloboda narodu! ", navodi se u pozivu SABNOR-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije