Radio Italia: U današnjoj emisiji pričamo o Rimu uz Amru i Edina Džeko

Radiosarajevo.ba
Radio Italia: U današnjoj emisiji pričamo o Rimu uz Amru i Edina Džeko
Instagram / Amra i Edin Džeko

Zašto Rim ima nadimak "vječiti grad"?  Odgovor na ovo pitanje saznajte u današnjoj emisiji Radio Italia, koja se na 90,2 FM emitira danas u 12,10. 

Emisiju "Radio Italia" pokrenuo je Radio Sarajevo u suradnji s Ambasadom Republike Italije u našoj zemlji. Namijenjena je svima koji vole Italiju, a osim italijanske muzike, govorimo o umjetnosti, kulturi, jeziku, kuhinji i putujemo.  
 
Emisiju na italijanskom i bosanskom jeziku vodi Faruk Čaluk, novinar i veliki poznavalac Italije, u kojoj je živio i kojom je putovao godinama.  
 
U današnjoj epizodi šetamo kroz Vječni grad i pričamo o znamenitostima, dijelovima grada, fontanama, muzici i običajima. Slušamo dobre stare talijanske hitove.
 
Iz svog izolacijskog doma u Rimu javice nam se Amra i Edin Džeko a najavićemo i novo online druženje koje organizira Udruženje Dante Alighieri iz Sarajeva. 
 
 
Jedan od ciljeva emisije je ponuditi priliku za obraćanje Italijanima u Bosni i Hercegovini i bosanskohercegovačkim stanovnicima naklonjenim Italiji koji će moći govoriti o svojim iskustvima i uputiti svoje zahtjeve putem e-mail adrese italia.bih@gmail.com ili na twitter account talijanske ambasade @italyinbih. 
 
Emisija se emitira srijedom u 12,10, a reprizni termini su srijeda u 17,00 i subota u 16,00 na 90,2 FM - Radio Sarajevo, odnosno putem web streaminga: https://radiosarajevo.ba/slusaj 
 
Ukoliko ste propuistili prvu emisiju, poslušajte na podcastu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije