Radio Italia: Nova emisija na Radiju Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Radio Italia: Nova emisija na Radiju Sarajevo
Oficijelni vizual / Radio Italia
U teškim vremenima za Italiju i Bosnu i Hercegovinu, u kojima je neophodno ostati kod kuće, Ambasada Italije u Sarajevu pokreće novu inicijativu kako bi održala bliskost naših dvaju zemalja i prevazišla trenutni izostanak kulturnih događaja i druženja. 
 
Od danas u 12:10 sati, svake srijede na Radiju Sarajevo (90,2 FM)  emitirat će se polusatni program "Radio Italia", uz muziku i druge sadržaje za sve ljubitelje italijanske kulture, počevši od umjetnosti, kulture, jezika, kuhinje i dosta drugog.  
 
Emisiju će, na italijanskom i domaćem jeziku, voditi Faruk Čaluk, novinar i veliki poznavalac Italije, u kojoj je živio i kojom je putovao godinama.  
 
Jedan od ciljeva emisije je ponuditi priliku za obraćanje Italijanima u Bosni i Hercegovini i bosanskohercegovačkim stanovnicima naklonjenim Italiji koji će moći govoriti o svojim iskustvima i uputiti svoje zahtjeve putem e-mail adrese italia.bih@gmail.com saopćeno je iz Ambasade Italije. 
 
U svakoj epizodi, bit će emitirani i intervjui, počevši od intervjua sa ambasadorom Nicolom Minasijem, koji će sutra pozdraviti slušaoce povodom emitiranja novog programa.  
 
Svi ste pozvani pratiti emisiju na 90,2 i pozvati i druge da je slušaju, kako putem radija, tako i putem streaminga, na portalu Radiosarajevo.ba   https://radiosarajevo.ba/slusaj 
 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije