Ove godine prva generacija studenata Medicinskog fakulteta

Fena
Ove godine prva generacija studenata Medicinskog fakulteta
Vlada Zeničko-dobojskog kantona dala je, s manjim korekcijama, saglasnost na plan Univerziteta u Zenici za upis studenata u prvu godinu, prvog ciklusa, u narednoj akademskoj godini.

Na osam fakulteta ovog univerziteta u prvu godinu bit će upisano 1.465 studanta, a data je saglasanost na prijedlog Senata UNZ-a i za upis studenata u prvu godinu drugog ciklusa, u koji će se moći upisati 515 studenata. 

Transformacijom Zdravstvenog fakulteta u Medicinski fakultet, Univerzitet u Zenici je planirao upis i prve generacije studenata medicine. Od sljedeće akademske godine počinje Medicinski fakultet Univerziteta u Zenici pored dosadašnjeg Odsjeka zdravstvene njege, imat će i Odsjek opće medicine, na kojem će studij trajati šest godina. Planirano je da prva generacija ovog studija upiše 40 redovnih i 20 samofinansirajućih studenata, a pored domaćih profesora angažirati će se i profesori iz drugih centara. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije