Izuzetno talentiranog 12-godišnjeg Muju već je pozvao i Manchester United

Radiosarajevo.ba
Izuzetno talentiranog 12-godišnjeg Muju već je pozvao i Manchester United
YouTube / Screenshot
Mujo Omerović ima dvanaest godina i izuzetno je talentiran za fudbal, a dovoljno o tome govori i da je već dobio poziv čuvenog Manchester Uniteda.

Ovaj dvanaestogodišnjak trenutno sa porodicom živi u Jacksonvilleu na Floridi. Sanja o tome da postane profesionalni fudbaler i da u budućnosti obuče dres reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Svakodnevno vrijedno trenira kako bi sve svoje snove što prije ostvario.

U prošloj sezoni na 25 prvenstvenih utakmica Mujo je postigao čak 27 golova što govori samo za sebe da je on zaista veliki talenat.

Na posljednjem turniru odigrao je tako dobre partije i bio jedan od najboljih igrača da je nakon toga dobio poziv velikog kluba iz Velike Britanije -  Manchester Uniteda.

“Nakon što je prvo stigao e-mail od Manchester Uniteda uslijedio je i poziv u kojem su nam ponudili da se potpiše trogodišnji ugovor. Na pitanje kako su saznali za Muju, kazali su kako oni redovne prate dječije lige i turnire koji se odigravaju. Još uvijek pregovaramo", objašnjava Mujina majka Samka Kurdija u razgovoru za FACE TV.

Njegov otac Osman Omerović vozi kamione i priznaje da nema puno vremena da prati njegove utakmice, te da ga vodi na treninge.

Iako živi u Americi, Mujo prati domaći fudbal, a navija za Željezničar. Jednog dana želi postai poput Miralema Pjanića koji mu je uzor.




 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije