Prvi maraton u Sarajevu: Učesnici će proći trijažu, dezinfekciju, imat će maske...

Radiosarajevo.ba
Prvi maraton u Sarajevu: Učesnici će proći trijažu, dezinfekciju, imat će maske...
Foto: Općina Stari Grad / Trg preko puta Vijećnice

Udruženje "Dečki u plavom" organizira prvu certificiranu cestovnu maratonsku utrku na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva, koja je ujedno i Državno prvenstvo BiH u maratonu. Utrka će biti održana u nedjelju 26.07.2020. 

Ova međunarodna utrka je prvi maraton u regiji koji se organizira u specifičnim uvjetima prilagođenim trenutnoj higijensko-epidemiološkoj situaciji.

Organizator je preduzeo sve neophodne mjere kako bi svi učenici utrke na adekvatan način bili zaštićeni, te da zdravlje učesnika ne bude narušeno.

Plakat manifestacije  - undefined

Foto: Dečki u plavom : Plakat manifestacije

Svi trkači proći će kroz trijažni šator, dezinfekcioni tunel, morati će nositi zaštitnu masku, te poštivati preporučenu fizičku distancu. Svako nepoštivanje pravila dovodi do diskvalifikacije i odstranjivanja sa utrke.

Kompletna staza utrke prilagođena je za "novo normalno", te je dokaz da se i u budućnosti utrke mogu organizirati na takmičarski način, a ne samo virtualno.

Start utrke je na trgu Vijećnica u 8:00 sati, a trasa utrke se proteže glavnom gradskom saobraćajnicom od Baščaršije preko Pofalića, Nedžarića sve do Vrela Bosne, kroz Hrasnicu, Vojkoviće, Lukavicu, Dobrinju, preko Mojmila sve do stadiona Grbavica gdje se trči jedan krug te se nastavlja preko Skenderije prema trgu Vijećnica.

Organizaori se unaprijed izvinjavaju građanima Sarajeva i Istočnog Sarajeva na narušavanja komfora jer će u periodu od 8:00 do 13:00 sati dolaziti do povremenih obustava saobraćaja na trasi utrke.

Ruta kojom će se kretati učesnici  - undefined

Foto: Dečki u plavom : Ruta kojom će se kretati učesnici

Prema broju prijavljenih natjecatelja TWO CITIES MARATHON je najbrojnija maratonska utrka u BiH ima i međunarodni karakter, a prijavljeni takmičari dolaze iz Francuske, Poljske, Austrije, Mađarske, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Nizozemske, Amerike i mnogih gradova Bosne i Hercegovine.

A za sve ljubitelje atletike Udruženje je u suradnji sa Bosanskohercegovačkom radiotelevizijom, na kanalu BHT1 osiguralo direktan prijenos utrke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije