Na prvom maratonu kroz Sarajevo i Istočno Sarajevo očekuje se 1.000 trkača

Radiosarajevo.ba
Na prvom maratonu kroz Sarajevo i Istočno Sarajevo očekuje se 1.000 trkača
Foto: Kanton Sarajevo / Sa sastanka

U sklopu manifestacije “Two Cities Marathon”, 26. jula ove godine bit će održana maratonska utrka od 42 kilometra i štafetna utrka na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva s oko 1.000 učesnika. 

Podršku za održavanje ove manifestacije dalo je i Ministarstvo saobraćaja KS. Tim povodom, danas je održan sastanak resornog ministra Adija Kalema sa organizatorima utrke - članovima Udruženja “Dečki u plavom”, te predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i KJKP “GRAS”.

Razgovarano je o aktivnostima i mjerama koje je potrebno poduzeti kako bi manifestacija protekla neometano i bezbjedno, kako za učesnike, tako i građane Kantona Sarajevo, s obzirom na važeće mjere zbog pandemije koronavirusa, te u skladu sa detaljima privremene organizacije saobraćaja za vrijeme održavanja utrke, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Staza utrke povezivat će urbano područje grada Sarajeva sa zaštićenim područjem Vrela Bosne, Hrasnicom, Vojkovićima i Lukavicom.

Početak utrke planiran je u 08:00 sati, sa startom na raskrsnici kod Vijećnice. Cilj i proglašenje pobjednika, kao i završna manifestacija planirani su na novoizgrađenom parkingu preko puta Vijećnice oko 15:00 sati.

Pokrovitelji manifestacije su članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, kao i brojni sponzori.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije