Promovirana Ratkušićeva knjiga istine "Bosna je veća od Evrope"

Radiosarajevo.ba
Promovirana Ratkušićeva knjiga istine "Bosna je veća od Evrope"
Foto: Bljesak.info / S promocije u Stocu

Regionalni društvo Bošnjačke zajednice kulture 'Preporod' Hercegovina, u ponedjeljak navečer u Stocu je organiziralo promociju knjige 'Bosna je veća od Evrope' autora rahmetli Enesa Ratkušića 

Promocija je upriličena u povodu obilježavanja Dana državnosti BiH, u prostorijama Centra za istraživanje i unapređenje duhovne i kulturne baštine u BiH - Stolac, piše Bljesak. 
 
Promotori knjige su bili prof. Mensud Medar i novinar Faruk Vele. Moderator skupa je bio Hasan Eminović.
 
Vele je izdvojio jednu anegdotu iz Ratkušićevog života: 
 
"Kada su ga pitali jednom prilikom da li osuđuje pušenje, na opće iznenađenje Enes je odgovorio 'Ko meni ima pravo zabraniti pušenje u eri ogromnih zagađenja i svih čuda kojima truju ljude, poput 'Aluminija' o kojem je često govorio kako nema mjerenja zagađenosti okoliša".
 
"Često je bio kritiziran (op.a. E. Ratkušić) da je branio stavove neke stranke ili nekih ideologija pišući za medije kojima je dat takav epitet. Ali kada se analiziraju njegovi tekstovi, može se vidjeti da je istina bila njegov prvorazredni cilj", istaknuo je Medar. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije