Sarajevo / Postepena normalizacija: Vraćaju li se đaci u školske klupe?

21. 01. 2021. u 10:32:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 33

Svi želimo da se učenici što prije vrate u školske klupe. Očekujemo da ćemo dobiti priliku da stabiliziramo nastavu u Kantonu Sarajevo, a iduće sedmice ćemo znati na koji način će se ona odvijati

Kazala je to, gostijući na TVSA ministrica predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja u KS Naida Hota-Muminović, upitana o modelu po kojem će se odvijati nastava nakon zimskog raspusta. 

"Još prikupljamo inpute. Prva adresa kojoj smo se obratili jeste Krizni štab Kantona Sarajevo, tu su predstavnici Ministarstva zdravstva i Zavoda za javno zdravstvo KS. Obavili smo radni sastanak i kazali koje su to naše želje i šta smatramo da bi trenutno bilo najbolji korak da krenemo u jednu postepenu normalizaciju nastavnog procesa", kazala je ministrica. 

Kazala je da bi se više trebalo znati u ponedjeljak, nakon još jednog sastanka sa predstavnicima Kriznog štaba. 

"U međuvremenu, razgovaramo i sa direktorima škola, čoitamo izvještaje koje su škole slale Ministarstvu, obavili smo konsultacije sa sindikatima, tako da ćemo iduću sedmicu iskoristiti da iskomuniciramo sa javnošću, obrazovnom zajednicom, direktorima i nastavnicima, da pripremimo škole i da učenici konačno znaju u kojem obliku će krenuti", objasnila je ministrica Naida Hota-Muminović. 

Učenike je pozvala da se odmore do kraja raspusta i da porade na imunitetu. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (7)