Foto / Poruka iz MUP-a KS građanima: Prekinite lanac korupcije

09. 12. 2019. u 11:28:00 B. R.

Shares: 188

Prekinite lanac korupcije - poruka je građanima iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) na Međunarodni dan borbe protiv korupcije.

Sarajevski MUP je informisao javnost o tome kako se boriti protiv pošasti koja enormno košta i time negativno utiče na kvalitet života.

"Upoznali smo građane sa našim svakodnevnim aktivnostima koje za rezultat imaju prijavu svih koruptivnih ponašanja kako bismo ta krivična djela više istraživali i zadokumentovali. Sve bi to trebalo rezultirati osuđujućim sudskim presudama", rekao je portparol MUP-a KS za Mirza Hadžiabdić za naš portal.

Međunarodni dan borbe protiv korupcije - undefined

Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba: Međunarodni dan borbe protiv korupcije

Prema njegovim riječima, nije zabilježeno povećanje broja prijava korupcije u odnosu na prethodne godine. Podsjetio je da su omogućili da se prijave vrše putem zvanične web stranice dodavši da je u funkciji aplikacija putem koje građani mogu anonimno prijaviti korupciju.

Međunarodni dan borbe protiv korupcije - undefined

Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba: Međunarodni dan borbe protiv korupcije

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, koji se obilježava 9. decembra, u Sarajevu se danas održava i konferencija. Uoči početka konferencije, učesnici su, između ostalog poručili da se mora mijenjati svijest građana po ovom pitanju.

Građani Bosne i Hercegovine se godinama guše u korupciji, mora se mijenjati svijest

Tagovi: MUP KS korupcija

NEMA KOMENTARA