"Padaj silo i nepravdo" odjekivat će pred Parlamentom BiH

M. R. S.
"Padaj silo i nepravdo" odjekivat će pred Parlamentom BiH
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Parlament BiH

Nevladine organizacije okupljene oko Antikorupcijske mreže Account povodom 9. decembra, Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, organiziraju „Marš za žrtve korupcije“.

Kako su za Radiosarajevo.ba rekli u mreži Account, iako je poziv tek upućen, svoj dolazak već su potvrdile organizacije i udruženja iz Banje Luke, Doboja, Doboj-Istoka, a očekuju se predstavnici grupe Pravda za Davida. Poziv je preko društvenih mreža podijelilo i Udruženje dijaliznih i transplantiranih pacijenata KS.

Marš u ponedjeljak, 9. decembra, počinje u 11.51 sati okupljanjem ispred Vječne vatre u Sarajevu.

Nastavit će se u 12.45 sati ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH, gdje će mali hor otpjevati pjesmu „Padaj silo i nepravdo“.

Namjera je da se na ovim događajima okupi što veći broj građana, predstavnika udruženja građana i nevladinih organizacija i pokaže političarima da je vrijeme deklarativne podrške borbi protiv korupcije isteklo. Cilj je ukazati na najveće korupcijske afere u BiH, predstaviti sve pokušaje nevladinih organizacija da se problem korupcije pokuša sistemski suzbiti i prevenirati i javno predstaviti zahtjeve u borbi protiv korupcije“, naveli su iz mreže Account.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije