Sramotno: Pogledajte kako se odlaže smeće na deponiji Uborak

Radiosarajevo.ba
Sramotno: Pogledajte kako se odlaže smeće na deponiji Uborak
Foto: Printscreen / Deponija Uborak

Građanska inicijativa „Jer nas se tiče“ objavila je na svojoj Facebook stranici video kojim pokazuje kako se odlaže smeće na deponiji čije izmiještanje traže od prošle godine.

Na snimku se vidi kamin koji istovara otpad, dok istovremeno vjetar raznosi smeće izvan deponije, što se nikako ne bi smjelo dešavati.

„Ovako izgleda odlaganje otpada na ilegalnoj deponiji, JP Deponija d.o.o. Mostar, na lokalitetu Uborak, u blizini Mostara“, navedeno je u opisu videa, koji je izazvao brojne komentare.

Ima li neko ovdje normalan što ovo rade. Zar može ljudski um da se spusti na tako niske grane pa da ignoriše sve ovo. Ovo je kriminal velikih razmjera a država šuti”,

“Ovo nije normalno, odnese vjetar najlon u more, jer Hrvatska nije daleko od Mostara”, bili su neki od komentara ogorčenih građana.

Uostalom, pogledajte i sami:

Podsjetimo, građani koji žive uz deponiju u Uborku od duže od sedam mjeseci traže njeno zatvaranje. Od 4. decembra su 24 sata dnevno pred deponijom i skreću pažnju na problem.

Situacija se zakomplikovala nakon što je sredinom prošle godine u javnost iznesena informacija da se na deponiju odlaže mulj koji sadrži opasnu materiju piralen. Deponiji je istekla i okolinska dozvola.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije