Građani 24 sata dnevno pred deponijom: Dolazila i inspekcija, ne odustajemo

M. R. S.
Građani 24 sata dnevno pred deponijom: Dolazila i inspekcija, ne odustajemo
Foto: Bljesak.info / Nedavno blokirali deponiju

Mještani okolnih naselja i aktivnosti Građanske inicijative „Jer nas se tiče“ ne odustaju od mirnih protesta ispred deponije Uborak, gdje se nalaze 24 sata dnevno još od 4. decembra, poručio je danas Nijaz Hodžić, jedan od predstavnika Inicijative.

Mi smo tu na mirnom protestu, policija je tu, bila je maloprije i Federalna inspekcija. Od sastanaka ništa nema. Ali mi ne odustajemo“, kazao je Hodžić, te dodao da i dalje pristužu prekršajne prijave na iznos od 500 KM koje građani dobijaju nakon nedavne blokade deponije i odvoza smeća.

Predstavnici Inicijative jučer su se trebali sastati s predstavnicima Gradske uprave, resornog kantonalnog i federalnog ministarstva i preduzeća Deponija, ali je sastanak otkazan jer nije potvrđen dolazak predstavnika ministarstava.

Apeliramo još jednom na sve nadležne institucije da ozbiljno pristupe rješavanju ovog problema, jer građani to od njih očekuju, i za to ih plaćaju”, poručili su iz Inicijative “Jer nas se tiče”.

Zbog blokade deponije građanima stižu prekršajni nalozi od 500 KM

Nakon deblokade deponije Uborak kod Mostara, mještanima koji su pružali pasivni otpor, odbijajući naredbe da se sklone s ulaza i omoguće prolaz kamionima s otpadom, na kućne adrese su počeli stizati prekršajni nalozi u visini od 500 KM. Do četvrtka ih je stiglo oko 50, a s obzirom da pristižu i dalje, mještani ih očekuju i oko stotinu, piše N1 .

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije