Počeo 27. Sarajevo Film Festival: Svečana ceremonija na crvenom tepihu

0
Radiosarajevo.ba
Počeo 27. Sarajevo Film Festival: Svečana ceremonija na crvenom tepihu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Crveni tepih - Počinje 27. SFF

Ispred Narodnog pozorišta Sarajevo otvoren je crveni tepih kojim će do 20 sati prošetala ekipa filma "Deset u pola" sa rediteljem Danisom Tanovićem, direktor Sarajevo Film Festivala (SFF) Mirsad Purivatra i mnoge druge poznate ličnosti.

Nakon zatvaranja prvog crvenog tepiha 27. izdanja SFF-a uslijedilo je zvanično otvorenje ovogodišnjeg festivala, a čast da ga otvori pripala je mladom i talentovanom glumcu Dini Bajroviću.

Festival je otvorio novi film bh. oskarovca Danisa Tanovića - "Deset u pola". Film će biti prikazan na 14 lokacija u Sarajevu i Mostaru. 

Festival će prvi put biti otvoren na svim lokacijama – zbog smanjenih kapaciteta kina uslijed pandemije, povećan je broj lokacija da bi što više onih koji žele mogli pogledati filmove.

Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala, pozvao je sve da uživaju u filmovima sljedećih nekoliko dana, dok je predsjedavajući Turističke zajednice Kantona Sarajevo Kenan Magoda govorio o ogromnom utjecaju koji na turizam i ekonomiju ima Sarajevo Film Festival.

Direktor Sarajevo Film Festivala i načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisali su ugovor o zajedničkoj realizaciji kulturno-zabavnog projekta “Festival u Centru” s različitim sadržajem, u Radićevoj ulici koja će za vrijeme Festivala biti zatvorena za promet od 18 sati do 2 sata.

Film Deset u pola bit će prikazan i u Ljetnom kinu Coca-Cola, u Ljetnom kinu “Safet Zajko”, u Dječijoj kući Novo Sarajevo, u kinu na Ilidži te na dvije nove festivalske lokacije: u Cineplexxu Sarajevo gdje će biti prikazan u nekoliko sala, uključujući i jednu dodatnu i u Ljetnom kinu Stari grad (plato preko puta Vijećnice). Svjetskom premijerom ovog filma počinju i projekcije Sarajevo Film Festivala u Mostaru – u Ljetnom kinu Cineplexx Plaza Mostar. Film se prikazuje u sklopu Open Air programa Sarajevo Film Festivala.

Na ceremoniji otvorenja u Narodnom pozorištu Sarajevo bit će dodijeljeno Počasno Srce Sarajeva Wimu Wendersu, jednoj od centralnoj ličnosti svjetske kinematografije.

Ulaznice za filmove u programu Sarajevo Film Festivala možete kupiti ONLINE te u Glavnom Box Officeu u Bosanskom kulturnom centru, koji je otvoren od 10 od 19 sati, a do  20. augusta od 9 do 22 sata.

27. Sarajevo Film Festival je COVID-siguran događaj koji će se održati u skladu sa mišljenjem Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo i prema mjerama i uputama koje je za održavanje Sarajevo Film Festivala izdao Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

Svečanost otvorenja se završava velikim vatrometom.

Vlada KS produžila radno vrijeme ugostiteljskih objekata

Vlada Kantona Sarajevo odlučila produžiti radno vrijeme svih ugostiteljskih objekata.

Dakle, tokom trajanja SFF-a svi ugostiteljski objekti moći će raditi i poslije ponoći.

Radićeva ulica će za vrijeme festivala biti zatvorena za saobraćaj u periodu od 18 sati do 2 sata ujutro.

GRAS je najavio kako će javni gradski prijevoz prilagoditi potrebama putnika te su saopćili šta će sve biti promijenjeno od 13. do 20. augusta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije