Policija se oglasila u vezi SFF-a i Parade ponosa

0
Radiosarajevo.ba
Policija se oglasila u vezi SFF-a i Parade ponosa
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP-a KS

"Večaras otvaranje SFF-a, u subotu Parada ponosa i kontra protest, a u nedjelju utrka kroz grad. 

Niz ovih događaja je bio razlogom da policijski komesar MUP-a Kantona Sarajevo donese odluku o prekidu korištenja godišnjih odmora i uvede prekovremeni rad za policijske službenike Uprave policije MUP-a KS", kazao je Mirza Hadžiabdić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. 

To i sve druge planske aktivnosti su poduzete s ciljem da svi ovi događaji proteknu u najboljem redu i miru na području Kantona Sarajevo.

Angažovan je dovoljan broj policijskih službenika, kako uniformisane, tako i kriminalističke policije, uz pomoć kolega iz drugih policijskih agencija.

S tim u vezi, iz MUP-a KS mole građane i posjetioce Kantona Sarajevo za razumijevanje, uz preporuku da svoje aktivnosti prilagode odobrenim izmjenama u odvijanju saobraćaja.

Također, skreću pažnju na obavezu poštivanja uputa koje građani i posjetioci eventualno dobiju od strane policijskih službenika ukoliko se budu kretali lokalitetima na kojima se održavaju planirani javni skupovi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije