Hari Mata Hari obećao najluđu novogodišnju noć u Sarajevu punu emocija

J. Ć.
Hari Mata Hari obećao najluđu novogodišnju noć u Sarajevu punu emocija
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Hari Mata Hari obećao najluđu novogodišnju noć u Sarajevu
U prostorijama sarajevske Vijećnice danas je održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen plan i program organizacije dočeka Nove godine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Prisutnima su se obratili gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo Midhat Hubijar. 

Promocije / Hari Varešanović napravio show u Vijećnici: Zapjevao, a onda je krenulo...

"Nastavljamo dobru tradiciju sa prethodna dva dočeka na otvorenom u Sarajevu, sa Merlinom i Čolom. Vjerujem da ćemo i ove godine našim sugrađanima i svim gostima prirediti kvalitetan, vrhunski muzički i zabavni novogodišnji show uz fantastičnu atmosferu u gradu tri noći uzastopno", rekao je gradonačelnik Skaka.

Specijalni gost je bio Hari Varešanović, kojem je muzika život a Sarajevo ljubav. Popularni bh. pjevač Sarajlije će, ali i sve one koji novogodišnje praznike odluče provesti u Sarajevu, uvesti u novu 2019. godinu ispred Vječne vatre. 

"Mogu obećati sjajnu noć i provod uz mnogo emocija. Ovo je moj grad, njemu su posvećene moje pjesme i ovo je, na određeni način, kruna moje karijere. Zahvalan sam Gradu na čelu s gradonačelnikom Skakom na pozivu koji sam rado prihvatio kao što sam imao priliku da sa svojim prijateljima i sarajevskim muzičkim legendama, otpjevam pjesmu o Trebeviću i Trebevićkoj žičari", rekao je Varešanović. 

Noć uoči dočeka Nove godine, 30. decembra, Omladinski orkestar MuzikArt će ispred sarajevske katedrale izvesti najpoznatije klasične kompozicije i splet evergreen pjesama. Prve večeri Nove 2019., nastupit će Branko Đurić Đuro sa kultnim pop-rock bendom Bombaj štampa.

Sarajevo u 2019. godinu ulazi uz Harija Varešanovića i Bombaj štampu

Posljednje dvije godine Sarajevo je bilo centar regiona u novogodišnjoj noći, jer su Dino Merlin i Zdravko Čolić napravili fantastične atmosfere.

Prema tadašnjim procjenama, u toku dočeka nove godine na centralnoj manifestaciji boravilo je oko 100.000 posjetilaca i građana, koji su uživali u hitovima sjajnih pjevača. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije