Sarajevo u 2019. godinu ulazi uz Harija Varešanovića i Bombaj štampu

Radiosarajevo.ba
Sarajevo u 2019. godinu ulazi uz Harija Varešanovića i Bombaj štampu
Photojoiner / Hari Mata Hari i Bombaj štampa

Hari Mata Hari i Bombaj štampa uvest će Sarajlije i sve goste u Novu 2019. godinu, nezvanično saznaje portal Radiosarajevo.ba.

Hajrudin Varešanović, poznatiji kao Hara Mata Hari, zabavljat će sve one koji dođu u Sarajevo u najluđoj noći, dok će 1. januara nastupiti grupa Bombaj štampa, predvođena Brankom Đurićem Đurom.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Midhat Hubijar najavili su potpis krajem prošle sedmice sporazuma o zajedničkom finansiranju dočeka Nove godine u Sarajevu.

Dogovorena je zajednička promocija Grada Sarajeva i zimske turističke sezone u nekoliko turističkih centara regiona:  Zagrebu, Splitu, Dubrovniku, Ljubljani, Podgorici, Novom Pazaru, Beogradu i Skoplju.

Bit će to prilika da Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Gradska uprava Sarajeva ojačaju i unaprijede dosadašnju saradnju, te da zajednički prezentuju i unaprijede turističke vrijednosti Sarajeva u turističkim centrima regiona.

Zvanično još nije potvrđeno koliko će ovogodišnje slavlje koštati, no pojavila se cifra od 230.000 KM. Ovaj iznos niko nije potvrdio ni iz Grada Sarajeva ni iz Turističke zajednice.  

Posljednje dvije godine Sarajevo je bilo centar regiona u novogodišnjoj noći, jer su Dino Merlin i Zdravko Čolić napravili fantastične atmosfere.

Prema tadašnjim procjenama, u toku dočeka nove godine na centralnoj manifestaciji boravilo je oko 100.000 posjetilaca i građana, koji su uživali u hitovima sjajnih pjevača. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije