Hubijar i Skaka potpisat će sporazum o dočeku Nove godine

Radiosarajevo.ba
 Hubijar i Skaka potpisat će sporazum o dočeku Nove godine
Foto: TZ KS / Gradonačelnik Abdulah Skaka i Midhat Hubijar, predsjednik TZ KS-a

Midhat Hubijar, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo i Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva uskoro će potpisati sporazum o zajedničkom finansiranju dočeka Nove godine u Sarajevu.

Doček Nove 2019.  bit će obilježen koncertima klasične muzike te domaćih i regionalnih muzičkih zvijezda na otvorenom 30. i 31. decembra te 1. januara.

Dogovorena je zajednička promocija Grada Sarajeva i zimske turističke sezone u nekoliko turističkih centara regiona: Zagreb, Split, Dubrovnik, Ljubljana, Podgorica, Novi Pazar, Beograd i Skoplje.

“Bit će to prilika da Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Gradska uprava Sarajeva ojačaju i unaprijede dosadašnju saradnju, te da zajednički prezentuju i unaprijede turističke vrijednosti Sarajeva u turističkim centrima regiona. Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Grad Sarajevo zajedno će djelovati i na rekonstrukciji i revitalizaciji Bijele tabije, kako ne bi dozvolili dalje uništavanje ovog nacionalnog spomenika BiH i jednog od glavnih simbola starog dijela grada Sarajeva”, navodi se u zajedničkom saopćenju Turističke zajednice Kantona Sarajevo i Gradska uprava Grada Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije