Pitali smo sarajevski MUP: Da li je policija spremna za SFF i koje su poruke za turiste i građane

0
I. M.
Pitali smo sarajevski MUP: Da li je policija spremna za SFF i koje su poruke za turiste i građane
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Dekoracije na sarajevskim ulicama uoči 29. Sarajevo Film Festivala

Za nekoliko dana u Sarajevu će se održati jedan od najvećih kulturnih događaja u regiji, 30. Sarajevo Film Festival. 

Svake godine ovaj festival privuče u naš grad zvijezde kinematografije iz regiona, ali i svijeta, kao i veliki broj turista. Bez sumnje, ovo je veliki izazov za organizatore jer sve mora proći bez greške. Ali, veliki je izazov postavljen i pred policiju Kantona Sarajevo. Osiguranje tako velikog događaja nije mali zadatak i zahtijeva ozbiljnu organizaciju i posvećenost

Provjerili smo kako teku pripreme u upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).

Ćorić pred Široki: 'Mi smo Željo, igramo na Grbavici i idemo na pobjedu'

Ćorić pred Široki: 'Mi smo Željo, igramo na Grbavici i idemo na pobjedu'

Iz MUP-a KS su za portal Radiosarajevo.ba kazali da Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo, kao i svih prethodnih godina, u saradnji s organizatorima i drugim institucijama, aktivno se priprema za predstojeći Sarajevo Film Festival, na kojem se očekuje više desetina hiljada posjetilaca.

"Pripremne aktivnosti Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo traju već sedmicama i u završnoj su fazi. Stotine pripadnika i pripadnica Uprave policije MUP-a Kantona realizovat će Operativni plan osiguranja 30. Sarajevo Film Festivala – operativno, kontradiverziono, saobraćajno i fizičko osiguranje na brojnim festivalskim lokacijama na području pet općina Kantona Sarajevo", poručili su iz MUP-a KS. 

Jovan Marjanović: I u 30. izdanju SFF će publici predstaviti najbolje iz svjetske kinematografije

Jovan Marjanović: I u 30. izdanju SFF će publici predstaviti najbolje iz svjetske kinematografije

Važno je naglasiti da policijski službenici Uprave policije MUP-a KS provode mjere i radnje iz svoje zakonske nadležnosti, koja je jednaka tokom cijele godine. 

"Kao i prethodnih godina, Uprava policije će pravovremeno putem svoje službene web stranice i sredstava javnog informisanja građane obavijestiti o izmjenama u režimu saobraćaja, kao i o drugim bitnim informacijama za građane i posjetioce Kantona Sarajevo tokom trajanja Festivala", pojasnili su iz MUP-a za Radiosarajevo.ba.

Važna napomena za posjetioce festivala

Pravila za posjetioce na festivalskim lokacijama određuje organizator manifestacije. Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo građane i posjetioce Kantona Sarajevo podsjeća da je na javne skupove zabranjeno nositi bilo kakvo vatreno i hladno oružje, pirotehniku, te predmete koji mogu ugroziti druge posjetioce. Policijski službenici Uprave policije vršit će pojačan nadzor učesnika u saobraćaju, s posebnim akcentom na upravljanje motornim vozilom pod dejstvom alkohola.

Johnu Turturru će biti dodijeljeno Počasno Srce Sarajeva 30. Sarajevo Film Festivala

Johnu Turturru će biti dodijeljeno Počasno Srce Sarajeva 30. Sarajevo Film Festivala

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo poduzet će sve mjere iz svoje nadležnosti da i ovogodišnji Festival, kao vrlo zahtjevan i izazovan događaj, protekne u sigurnom okruženju i bez ijednog incidenta - kao i prethodnih godina.

30. Sarajevo Film Festival će se održati od 16. do 23. augusta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije