Paralelni univerzum: Pogledajte kako je danas u Neumu

Radiosarajevo.ba
Paralelni univerzum: Pogledajte kako je danas u Neumu
Radiosarajevo.ba / Neum

Jedini bosanskohercegovački grad na moru, Neum, krcat je turistima u vrijeme najžešćeg udara koronavirusa na našu zemlju.

Broj zaraženih novim sojem koronavirusa u Bosni i Hercegovini raste iz dana u dan. Nadležni apeluju na građane da se pridržavaju preporuka, da poštuju socijalnu distancu, nose zaštitnu masku i druge. 

Zbog pandemija i zabrana za bh. građane mnogi su otišli na odmor u Neum. 

U danima kada broj zaraženih ne ide ispod brojke od 300, a preminule osobe su sve mlađe životne dobi, fotografije s neumskih plaža izazivaju jezu.

Preventivne mjere kao da ne postoje.

Novinar Almir Terzić zabilježio je i danas neodgovornost i nepoštivanje mjera zaštite.

U fotogaleriji i na video-snimku možete vidjeti koliko oni koji su trenutno u Neumu brinu o koroni i mjerama.

Na društvenim mrežama objavljene su mnoge fotografije i snimci punih plaža, gostiju kako šetaju i uživaju u jedinom bh. gradu na moru.

A ovih dana javnost je šokirao snimak iz jednog neumskog restorana.

U večernjim satima krenulo pravo veselje, a pristni gosti su zaigrali i kolo, ne razmišljajući o distanci, koju svi svjetski stručnjaci potcrtavaju kao jednu od najvažnijih stavki za prevenciju širenja zaraze.

Snimak možete pogledati na OVOM LINKU.

"Tradicionalno neumsko korona-kolo privuklo je mnogobrojne turiste iz svih dijelova BiH koji su zaželjeli dio atmosfere u plućima ponijeti nazad svojim kućama i podijeliti sa svojim sugrađanima koji nisu imali priliku posjetiti Neum ove godine", komentar je jednog od korisnika Twittera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije