BiH / Najteži dan pandemije u BiH, a u Neumu krcato, malo ko poštuje epidemiološke mjere

22. 07. 2020. u 15:44:00 Anadolija

Shares: 1523

U Neumu, jedinom bosanskohercegovačkom gradu na obali Jadranskog mora, turistička sezona je u punom jeku, kao da nije pandemija koronavirusa.

Plaže su danas bile krcate turista iz cijele Bosne i Hercegovine. Mnogi su kao destinaciju odabrali Neum, jer većina građana BiH nije u mogućnosti putovati u susjednu Hrvatsku (gdje ih veliki broj tradicionalno ljetuje) radi propisanih epidemioloških mjera i karantina koje je ova zemlja uvela za sve Bosance i Hercegovce koji ne posjeduju i hrvatsko državljanstvo.

Iako turistički radnici Neuma zadovoljno "trljaju ruke", ono što može zabrinuti jeste da se na centralnim plažama ni danas nisu poštovale epidemiološke mjere, odnosno u mnogim slučajevima propisana distanca, dok su rijetki koristili maske na kojima insistiraju ljekari kako bi se pokušalo ublažiti širenje koronavirusa.

Inače, u Bosni i Hercegovini danas je najgori dan od početka pandemije koronavirusa, jer je zabilježen 331 slučaj zaraze u posljednja 24 sata, a još pet osoba je preminulo.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA