Ovog profesora učenici obožavaju: Kad Vedran "razvedrava" geografiju

Radiosarajevo.ba
Ovog profesora učenici obožavaju: Kad Vedran "razvedrava" geografiju
Primjera ljudi koji se trude da svoj posao obave u skladu sa principima profesije, ali uz pomoć modernih pristupa koji se prakticiraju u svijetu, sve je više u našoj državi i svakodnevno nas okružuju.

Jedan od takvih primjera je i profesor geografije, Vedran Zubić iz Gimnazije Dobrinja, koji ne bira sredstva kako bi približio znanje učenicima i pokazao im koliko je ono bitno za njihov svakodnevni život.

"Sve što prenosim kao znanje pokušavam komparirati sa nečim što se zaista dešava njima u svakodnevnom životu. Pa kad nešto ja njima objasnim to je iz prakse života. Padanje meteora njih ne interesuje, ali kako se drži kišobran kad kiša pada trebalo bi, teoretski, da ih interesuje", ističe ovaj profesor u razgovoru za Radio Slobodna Europa.

Zubić ističe i da je humor jedan od ključnih elemenata u obrazovanju, te da je to olakšica za profesore kako bi lakše učenicima približili na najbolji mogući način i kako bi to učenici zasigurno zapamtili. 

"Kroz lekcije smo uspjeli da upoznamo njega kao osobu, a stekli smo takvo mišljenje da je on prvenstveno nama kao drugi otac u ovoj školi, najbolji prijatelj, pa tek onda profesor", kazala je Nejla Landžo, jedna od veselih učenica profesora Zubića.

A šta su ostali sagovornici novinara Radija Slobodna Europa govorili o popularnom profesoru, pogledajte u nastavku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije