Irfan Glogić - sarajevski student koji je dobio Predsjedničku stipendiju u SAD-u

Radiosarajevo.ba
Irfan Glogić - sarajevski student koji je dobio Predsjedničku stipendiju u SAD-u
Irfan Glogić, mladi sarajevski student, koji trenutno pohađa doktorske studije na Državnom univerzitetu u Ohiu, jedan je od studenata ovog univerziteta koji su osvojili prestižnu Predsjedničku stipendiju ovog fakulteta.

Inače porijeklom iz Sjenice, Glogić je ranije obrazovanje stekao u Sarajevu, gdje je prvenstveno završio Tursko-bosanski koledž, nakon čega je stekao diplomu magistra na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Studirao je na Odsjeku za matematiku i postigao odlične rezultate, zbog čega je nagrađen i Zlatnom značkom Univerziteta u Sarajevu.

Novo priznanje stiglo je vrlo skoro, a sve zahvaljujući velikom trudu i radu ovog mladića, čije rezultate su već objavili neki od najvećih matematičkih magazina u Sjedinjenim Američkim Državama. Glogić je osvojio i bronzanu medalju na Internacionalnoj matematičkoj olimpijadi, što je uz svekupan rad prepoznao i njegov trenutni univerzitet, dodijelivši mu stipendiju. o čemu je pisao i Odsjek za matematiku Univerziteta u Ohiu na svojoj zvaničnoj web prezentaciji.

Ova stipendija se, uzgred kazano, dodjeljuje samo najboljim studentima doktorskih studija, a sve u cilju kako bi se najboljima pomoglo u njihovom radu tokom završavanja doktorske disertacije, zbog čega će Irfan moći uživati u stipendiji tokom cijele naredne godine, a upravo zahvaljujući svom radu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije