Talentirani dječak iz Sarajeva želi gitaru, a ne može je priuštiti: Pomozimo mu!

Radiosarajevo.ba
Talentirani dječak iz Sarajeva želi gitaru, a ne može je priuštiti: Pomozimo mu!
/ Andrej Gradina
Andrej Gradina učenik je drugog razreda Srednje muzičke škole u Sarajevu i pobjednik je na brojnim takmičenjima u sviranju gitare.

Ipak, ovaj talentirani dječak iz Sarajeva u ovoj godini ima jednu želju – da kupi profesionalnu gitaru koju njegova majka ne može priuštiti.

Tim povodom, u subotu u prostorijama kina Igman na Ilidži, od 19.30 do 20.30 sati, bit će održan koncert "Prijateljstvom do gitare", na kojem će mu se pridružiti njegovi prijatelji iz razreda.

Dragi sugrađanke i sugrađani, pozivamo vas da dođete na koncert i svojim simboličnim doprinosom od 10 ili 20 KM investirate u sjajnog muzičara i predstavnika budućih najboljih ambasadora naše zemlje.

Koncert su od početka podržali i poznati muzičari: Dalal Midhat Talakić, Mirza Šoljanin, Arel Češljar...

„Dođite da budemo prijatelji i zajedno gradimo svijetlu budućnost!“, navodi se u pozivu koji su uputili iz Udruženja građana Komšiluk.

Belma Tuzović Mujkić, Andrejeva profesorica gitare na Srednjoj muzičkoj školi u Sarajevu, za naš portal dala je sljedeću izjavu:

"Naime, naš Andrej nema 'tetku u Doboju'. Kao što bi rekla uvažena profesorica Angelina Pap, za muzički uspjeh djeteta potreban je tim. U timu su dijete, roditelji, profesor i 'tetka iz Doboja'. Zašto tetka iz Doboja? Jednog dana će tetka iz Doboja da proda neki komad zemlje i da kupi talentiranom nećaku instrument. Mi želimo da budemo Andrejeva 'tetka iz Doboja' i pomognemo mu da kupi instrument kojim će njegov talent doći do izražaja.“

Dobri ljudi, idemo još jednom pokazati humanost! Idemo biti "tetka iz Doboja"!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije