Otvorena umjetna stijena za sportsko penjanje u sali Treće gimnazije

Radiosarajevo.ba
Otvorena umjetna stijena za sportsko penjanje u sali Treće gimnazije
Foto: JU Treća gimnazija Sarajevo / Vještačka stijena

Ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo mr. Zineta Bogunić, bivši ministar dr. Elvir Kazazović i Muhamed Gafić iz Sarajevske škole alpinizma svečano su otvorili umjetnu stijenu za sportsko penjanje u sali Treće gimnazije Sarajevo.

Direktorica škole Senada Salihović pozdravila je prisutne i zahvalila se svima koji su svojim prisustvom uveličali ovaj važan događaj, ali i onima koji suučestvovali u realizaciji ovog projekta.

"Pozdravljam gospodina Elvira Kazazovića, koji je sa pozicije ministra za obrazovanje, nauku i mlade KS u 2018. godini pomogao da se donese odluka za sufinansiranje i omogući postavljanje ove stijene u sali Treće gimnazije", rekla je Salihović. 

Stijena će biti dostupna učenicima ove respektabilne odgojno-obrazovne ustanove ali i svim ljubiteljima alpinizma.

"Sarajevska škola alpinizma osnovana je 1972. g. u okviru Alpinističkog odsjeka Sarajevo koji je tada bio pri Gradskom planinarskom savezu, grada Sarajeva. Škola je namijenjena svim zainteresiranim - djeci, mladima, rekreativcima, zaljubljenicima u prirodu, pojedinicima, porodicama, firmama, planinarima, sportistima, ali i onima koji se misle ozbiljnije baviti", kazao je Kazazović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije