Održana utrka Igman 10K, prva nakon popuštanja mjera u BiH

Radiosarajevo.ba
Održana utrka Igman 10K, prva nakon popuštanja mjera u BiH
Foto: Hardino / S današnje utrke

Atletski klub Novi Grad i Agencija za multimediju i sport Hardino su organizirali danas utrku Igman 10K. Ovo je prva utrka nakon što su popuštene mjere u državi koje su bile uvedene kako bismo se izborili s epidemijom.

Utrka je održana na olimpijskoj planini Igman, na biatlon stazi dužine 2.500 metara u četiri kružna ponavljanja. Na petoj Igman 10K utrci je učestvovalo 270 učesnika iz Sarajeva, Goražda, Zenice, Konjica i drugih gradova iz Bosne i Hercegovine.

Pobjednik utrke u muškoj kategoriji je Džemal Jašarević, a među ženskom konkurencijom najbolja je bila Amela Trožić.

Osim apsolutne kategorije proglašeni su pobjednici u kategorijama 18-30 godina (u ženskoj Helena Arnautović, u muškoj Mehrudin Šljivar), 31-40 godina (u ženskoj Amela Trožić, u muškoj Marijan Maretić), 41-50 godina (u ženskoj Hy Star, u muškoj Džemal Jašarević) i 51+ (u ženskoj Vesna Ilić, u muškoj Mirzet Halilović). Najstariji učesnik utrke je Hazim Kukuruzović, rođen 1942. godine.

Organizatori su rekli kako su željeli biti prvi te su uz poštovanje svih epidemioloških preporuka odlučili da organiziraju utrku dvije sedmice nakon što su mjere popuštene, odnosno nakon što je dozvoljeno okupljanje do 300 ljudi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije