Fantastična atmosfera na Bjelašnici: Startala utrka i na 13 kilometara

Radiosarajevo.ba
Fantastična atmosfera na Bjelašnici: Startala utrka i na 13 kilometara
Foto: Lejla Karić / Radiosarajevo.ba / Fantastična atmosfera na Bjelašnici: Startala utrka i na 13 kilometara

Posljednja utrka Trail runninga "Vučko Trail 2019", četvrta po redu, startala je na Bjelašnici i Visočici, iznad Sarajeva. 

Nakon što je u 8 sati startala utrka na 63 kilometra, u 10 sati je krenula i utrka na 37 kilometara,  tačno u podne krenuli su i takmičari na 13 kilometara.  

Vučko Trail 2019: Startala utrka na 37 kilometara

Ranije smo objavili da je učešće na ovogodišnjem Vučko trailu uzelo 636 takmičara iz 21 zemalja, što je rekordan broj učesnika.

Tako će se tamičari iz 21 države,  iz Bosne i Hercegovine, svih zemalja regiona, te Europe I svijeta takmiči na tri staze Vučko Traila 2019. - dužine 13, 37 i 63 kilometara.

Počeo Vučko Trail 2019: Ove godine rekordan broj takmičara iz 21 države

Međunarodna trail running asocijacija (ITRA) podržala je Vučko Trail 2019 te će bodovi koji takmičari osvoje biti priznati kao i na ostalim svjetskim trail utrkama.

U utrci na 13 kilometara nastupila je i Vesna Andree Zaimović, projekt menadžerica portala Radiosarajevo.ba

Fantastična atmosfera na Bjelašnici: Startala utrka i na 13 kilometara - undefined

Foto: Lejla Karić / Radiosarajevo.ba: U utrci na 13 kilometara nastupila je i Vesna Andree Zaimović, projekt menadžerica portala Radiosarajevo.ba

Prošle godine pobjede na 13 kilometara su odnijeli Nenad Tasić u muškoj i Neira Odobašić u ženskoj konkurenciji. 

Vučko trail: Nenad Tasić i Neira Odobašić pobjednici utrke na 13 kilometara

U konkurenciji muškaraca na 39 kilometara 2018. godine najbolji je bio Marko Starčević, dok je kod dama najbrža bila Jasmina Kavazović.

Marko Starčević i Jasmina Kavazović odnijeli pobjedu na 39 kilometara

Tokom dana bit će poznati pobjednici u sve tri discipline, u muškoj i ženskoj kategoriji, o čemu će organizatori Planinarsko društvo "Željezničar" iz Sarajeva i Radiosarajevo.ba blagovremeno obavještavati vas na portal i našoj FB stranici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije